Företagslån – Sveriges Bästa Företagslån

[loancomparison table=4]

 

Företagslån – Sveriges Bästa Företagslån

Företagslån är vanligt förekommande för individer som ska starta sitt nya företag. Om du har bestämt dig för att starta ditt eget företag är ett av de första stegen att planera ekonomin. Många affärsidéer kräver kapital för att komma igång, och behoven kan vara enormt olika. Detta kan vara saker såsom hyra för lokal, maskiner, marknadsföring, och andra kostnader för att komma igång och få ditt företag på benen.

Eller så kanske du redan är igång med ditt företag men vill ta nästa steg vilket kräver en investering, till exempel att investera i nya maskiner eller köpa in ett större lager.

Oavsett vad kan ett företagslån vara till stor hjälp här. I denna artikel ska vi gå igenom de viktigaste sakerna du bör tänka på när du ska ta ett företagslån. Vi ska även gå igenom de bästa företagslånen så att du kan jämföra olika lånevillkor, erbjudanden, och kostnader för att hitta det bästa företagslånet för dig.

Vad du bör veta om företagdslån

Företagslån ger företagare tillgång till kapital för att investera i sin verksamhet. I den typiska lånestrukturen för företag ger en långivare företag pengar, som företaget måste betala tillbaka med ränta under en förutbestämd tidsperiod. Det finns en mängd olika typer av affärslån tillgängliga – från långfristiga till krediter, och alla har givetvis både fördelar och nackdelar, och passar olika typer av behov..

Varje typ av företagslån har olika krav och funktioner. Uppgifterna om ditt företag – som hur länge du har varit versam, ekonomisk hälsa, kreditvärdighet och tillgänglig säkerhet spelar alla en roll för att bestämma vilken typ av företagslån du kan få.

Vad är ett företagslån?

Affärslån är finansiellt stöd (normalt utan säkerhet) från banker och andra finansinstitut. Det primära syftet med dessa är att stödja olika behov hos ett företag. De flesta finansinstitut erbjuder långfristiga lån och kortsiktiga lån för att tillgodose ett företags affärsbehov. Affärslån kallas också kommersiella lån, eller företagslån. Alla typer av företag som enmansföretag, privatägt företag, aktiebolag, med flera kan generellt få ett företagslån, oavsett bolagsform.

Varför är företagslån bra för nystartade företag?

Ett uppstartslån för företag kan göra stor skillnad för att möjliggöra dina affärsdrömmer och ge möjlighet till expansion och framförallt, för att kunna möjliggöra allt du behöver göra för att kunna komma igång. Det kan vara  kan gå långt för att återförsäljar- och leverantörsfinansiering, anställda, med mera. Med tanke på att dessa tillhandahålls utan säkerhet eller säkerhet gör det att det generellt är ganska enkelt att ansöka om ett banklån för företag. En annan attraktiv egenskap hos ett företagslån som erhålls av ett företag är att i händelse av låneförfall kan företaget likvideras för att betala avgifterna.

Vilka är de funktionerna i ett företagslån?

Detaljerna i ett företagslån varierar beroende på en rad olika faktorer. Räntan kan vara både rörlig eller fast beroende på avtal. Räntan på företagslån varierar vanligtvis mellan 11% – 19%, men som tidigare nämnt varierar detta mycket.

Tänk på att lånets storlek, det belopp du kommer att ha möjligthet att låna beror på låntagarens profil. Kredithistoriken är dock också avgörande medan låneansökan behandlas. Om du har en god kreditvärdoghet blir det lättare att få ett högre belopp till en attraktiv ränta.

Det är också möjligt att utnyttja företagslån även om du har en dålig kreditvärdighet. En låntagare kan utnyttja ansökan genom status på intäkter, typ av verksamhet och företagets tillgångar. Återbetalningstiden för företagslån är mellan 1 och 5 år och beror på förmågan att återbetala samt ditt låneavtal.

Säkrade och osäkrade företagslån

När du tar ett företagslån finns det möjlighet att ta både ett säkrat och osäkrat lån. Ett lån med säkerhet är helt enkelt att långivaren har en säkerhet i ”pant” såsom en fastighet eller tillgångar som dem kan ta tillbaka om du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Räntan är lägre för lån med säkerhet jämfört med lån utan säkerhet eftersom att dessa utgör mindre risk för långivaren, vilket gör den mycket mer fördelaktig.