Privatlån – Sveriges Bästa Privatlån

[loancomparison table=2]

Privatlån

Med ett privatlån kan du låna ett engångsbelopp, vanligtvis för ett visst syfte eller behov.

Privatlån används också för att konsolidera befintliga skulder till ett lån. Du debiteras ränta på lånebeloppet och återbetalar lånebeloppet plus ränta över lånets löptid.

Du betalar tillbaka lånet i fasta schemalagda återbetalningar som bestäms under ansökningsprocessen. Varje återbetalning inkluderar princip beloppet du lånade och ränta. Dina återbetalningar beror på ditt låneavtal, inklusive din lånetid och betalningsfrekvens.

Räntekostnader

Räntan på ditt lån kan variera varje månad baserat på en mängd olika faktorer. Dessa inkluderar antalet dagar i den månaden, tillämplig årlig räntesats och det obetalda saldot på ditt lån.

Det finns ingen standardränta för personliga lån och räntan för ditt personliga lån kan variera. Långivare fastställer sina egna priser. Kom dock ihåg att räntekostnaderna för privatlån tenderar att vara högre än vissa andra typer av lån eftersom att privatlån normalt inte har en säkerhet.

Räntan för privatlån kan bero på faktorer som lånebelopp, kredithistorik, lånets längd, skuldkvot och din totala ekonomiska situation. Ju bättre din kreditvärdighet är, desto mer gynnsamma lånevillkor får du, till exempel tillgång till lägre räntor.

Bortsett från räntebetalningar kan långivare också ta ut andra avgifter, ansökningsavgifter och förskottsbetalningar som en del av ditt låns årliga procentsats.

Ränta är vad du betalar en långivare för att låna pengar. Räntan fastställs under ansökningsprocessen och uttrycks i procent t.ex. De flesta privatlån har en rörlig ränta.

Räntan beräknas varje dag på det obetalda saldot på ditt lån och debiteras den sista bankdagen i månaden. Räntan som tillämpas varje dag är lika med din årliga ränta, dividerad med 365.

Osäkrat lån

När ett lån är osäkrat betyder det att lånet inte är säkrat mot någon av låntagarens tillgångar. Majoriteten av privatlån är osäkrade.

Säkrat lån

När ett lån är säkrat betyder det att lånet är säkrat mot vissa eller alla låntagares tillgångar. Om låntagaren inte gör återbetalningar kan långivaren ta tillbaka säkerheten för att täcka det utestående lånebeloppet.

Vad används ett privatlån till?

Du är fri att använda de medel du får från ett personligt lån på vilket sätt du vill – finansiera en semester, köpa en pryl, betala för medicinsk behandling, använda för renovering av hemmet, spendera på ett bröllop, finansiera dina barns utbildning etc.

Ett personligt lån fungerar på ungefär samma sätt som de flesta lån. Du ansöker om ett lån, skickar in dokumenten, banken kontrollerar din kreditvärdighet och ger ett lånerbjudande. Om du accepterar det överförs medlen till ditt bankkonto och du kan använda dem som du vill.

Du måste betala tillbaka lånet i likvärdiga månatliga avbetalningar (EMI), vilket beror på ett rad faktorer, som nämnt ovan.

Hur snabbt kan du få ett privatlån?

Du kan få ett privatlån mycket snabbt, men det beror på långivare. Vissa långivare erbjuder förhandsgodkända privatlån till sina kunder på bara några sekunder, medans andra långivare kan ta flera dagar eller veckor för att betala ut pengarna.

Hur mycket kan du låna med ett privatlån?

Hur mycket pengar du kan låna med ett personligt lån kan variera. Om du har en dålig kreditvärdighet kan du inte kvalificera dig för ett stort lånebelopp.

Privatlån ligger ofta på under 100 tusen kronor men du kan låna både mer och mindre, återigen beroende på en rad olika faktorer.

Hur får du ett privatlån?

Att hitta rätt personligt lån kan ge dig bästa ränta och lånevillkor. Leta efter det bästa privatlånet som passar din ekonomiska situation.

Långivare kan kontrollera din kredithistorik för att avgöra din kreditvärdighet, vilket kommer att indikera sannolikheten för att du betalar tillbaka lånet. Vissa långivare kan ha strikta kvalifikationer för låntagare och kräver specifik kreditvärdighet. Andra är inte lika strikta, men tenderar då att ha högre räntor.

Nästan alla långivare kommer åtminstone att titta på din kreditvärdighet och göra en kreditupplysning när du granskar din låneansökan.

Kommer ett privatlån att påverka din kreditvärdighet?

Ett privatlån kan påverka din kreditpoäng. Beroende på långivaren och ansökningsprocessen kan din låneansökan generera en kreditupplysning. Detta kan påverka din kreditvärdighet.

Ett lån kan visas i din kreditrapport, beroende på vilken typ av personligt lån och långivaren. Långivaren kan rapportera positiv och negativ återbetalningshistoria. Låntagare kan bygga sin kredithistorik om långivaren rapporterar återbetalningar i tid. Om du missar en lånebetaling kan du skada din kreditvärdighet.