Privatlån hos en bank

En snabb och matnyttig guide till privatlån 

Blancolån

Det största lånet som de allra flesta svenskarna kommer att teckna någon gång under sitt liv är bolånet. Men allt eftersom livet har sin gälla gång så kan det uppstå situationer där man behöver skjuta till extra kapital för att kunna finansiera ett större köp. Ett privatlån blir då nästa naturliga steg. 

Samtidigt så kan den svenska lånemarknaden vara någonting av en djungel och det kan vara oerhört svårt att hitta information och praktiska tips som går att applicera på sin egen situation.

I den här texten kommer du att få ta del av saker som är bra att veta när det kommer till privatlån och olika saker som man bör tänka på och göra för att se till att man får det bästa möjliga utfallet från lånet som man tar. 

När kan ett privatlån vara en bra ide? 

Man som tänker på lån

Ett privatlån kan ha flera olika väldigt användbara och praktiska applikationsområden.

Man bör dock alltid ha den gyllene regeln inom privatekonomi i åtanke: låna aldrig pengar för att möjliggöra konsumption.

Istället så bör man enbart låna pengar när det är absolut nödvändigt eller när man ska använda pengarna för någonting värdehöjande, såsom exempelvis renovationer av ens bostad.

Var kan man vända sig för att teckna ett privatlån? 

Föra att teckna upp sig på ett privatlån så kan man antingen vända sig till sin bank eller en fristående långivare.

Lånen tenderar att i mångt och mycket fungera på samma sätt, även om privata långivare ibland kan vara lättare att bli beviljad hos eller så erbjuds det marginellt bättre ränta. Trots detta så är det många som väljer banken.

Detta är någonting som man själv måste ta ställning till och det är oftast bäst att välja det man känner sig tryggast i. Att teckna upp sig på ett lån kan vara stressigt nog som det är och trygghet och lugn i detta går inte att underskatta. 

Hur ser villkoren ut för privatlån? 

Ett privatlån tenderar att ligga på mellan 5000 och 60 000 men det går även att teckna upp sig på större summor.

Räntan kan variera rätt kraftigt från långivare till långivare och andra faktorer såsom ekonomi och om man väljer att sätta upp någon säkerhet.

Däremot så tenderar den att ligga på mellan 5 – 15%, beroende på dessa externa faktorer. 

Så hittar man det bästa privatlånet för ens egen situation 

Tjej som jämför privatlån

Det absolut bästa sättet att hitta ett privatlån som passar väl in på ens situation och förutsättningar är genom att göra en jämförelse av de olika erbjudanden som finns att ta del av på den svenska lånemarknaden.

Som tidigare nämnt så kan man idag välja mellan privata långivare och banker och att dessas erbjudanden och det kan vara svårt att få någon rätsida genom att klicka sig från hemsida till hemsida. 

Istället så är det bättre att använda sig av en fristående jämförelsetjänst för att hitta den bästa lösningen för en själv.

Jämför här hos finansruset.se, vilket är en av alla dessa tjänster som har fått ett stort genomslag på sistone. Dessa tjänster är ovärderliga för konsumenter eftersom att man på det här sättet garanterar att man får en översikt kring allt som finns att välja bland.

Jämförelsen kan sedan agera som ett underlag för ditt beslut. Tänk dock på att det inte alltid är bäst att välja det billigaste alternativet rakt ut.

Att teckna upp sig på ett privatlån är ett stort ansvarstagande och det gäller att man har koll på alla bitar. Se därför till att använda några dagar kring att tänka igenom ditt beslut för att säkerställa att det blir så bra som över huvud taget är möjligt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *