lånetipsen.se

Låna Pengar med Låg Inkomst – Allt du Bör Veta

Blancolån Ekonomi Privatlån

Det är lätt att känna sig utanför marknaden för bostadslån och även andra typer av lån om du har låg inkomst. Trots att räntorna är låga kan dina alternativ fortfarande vara begränsade, särskilt med några av de stora långivarna som har en mer skärpt utlåningspolicy.

Men det kan finnas alternativ du kan utforska om du har en låg inkomst.

Kan du få ett bostadslån med låg inkomst eller ekonomiskt stöd?

Medan vissa långivare kan betrakta statligs stöd eller andra typer av stödinkomster som en form av inkomst kan det vara svårt att få ett bostadslån om det här är din enda inkomstkälla. Detta beror på att långivare letar efter om du har råd att betala tillbaka lånet utan att kompromissa med dina dagliga levnadskostnader.

Det beror på vilken långivare som du kontaktar angående ett lån. Vissa godkänner dessa typer av inkomster, men andra inte.

Några som räknas som giltiga inkomster inkluderar:

 • Vårdnadsersättning
 • Handikappstöd
 • A-kassa
 • med mera…

Förutom ditt inkomstbelopp spelar din övergripande situation också en stor roll för om en långivare accepterar dessa förmåner som giltig inkomst. Faktorer som kreditvärdighet, vanliga levnadskostnader, anställningstid och förmåga att betala tillbaka lånebeloppet kommer att beaktas när en långivare bedömer din ansökan.. Se till att du läser alla dokument som du får noggrant och att du förstår villkoren. Om du inte förstår avtalet, sök oberoende ekonomisk rådgivning.

På Pepper överväger vi alternativa inkomstkällor, inklusive statliga förmåner vid utvärdering av din låneansökan, men detta måste kompletteras med en annan form av betald inkomst. Ta reda på mer information om vilka typer av inkomster som Pepper accepterar för ett bostadslån.

Förbered dig för ett bostadslån med låg inkomst

Även om du har låg inkomst kan det vara svårt att få ett lån, men det finns några enkla strategier du kan genomföra för att sätta dig på framsidan mot att köpa ett hus.

Förstå ditt kassaflöde – Att räkna ut var och när pengar kommer in och ut kan hjälpa dig att ta fram en plan för att hålla koll på dina räkningar och sedan räkna ut hur mycket du kanske kan låna.

Minska skulden – Skulden ses som en skuld av långivare, så det är viktigt att räkna ut hur mycket skuld du har och hur du kan göra för att minska den. Din budget kommer att kunna hjälpa dig att räkna ut hur du kan börja minska skulden.
Spara för en kontantinsats – Generellt krävs en kontantinsats på den fastighet du vill köpa, så det är viktigt att du har tillräckligt med besparingar för en kontantinsats.

Hjälp från en borgenär – Långivare kan överväga dig för ett lån med hjälp av en borgenär (en familjemedlem eller vän som kommer att ansvara för att betala tillbaka lånet om du inte kan). Det finns en hel del juridiska konsekvenser av att ha en borgenär, så se till att du pratar med din långivare för att förstå hur denna process fungerar.

Lån ges sällan till individer som inte lätt kan bevisa en inkomstkälla för långivare. Lån utan inkomst är dock lån som ges till en låntagare som inte har en traditionell inkomstkälla. Dessa lån godkänns i allmänhet om låntagaren har likvida tillgångar som kontanter eller annan egendom som kan säljas ganska snabbt.

Om du behöver pengar men inte har inkomst för att bli godkänd för ett traditionellt banklån är det viktigt att veta hur du kan få en och förstå de kriterier som långivare kommer att ha för att godkänna ett.

Vad är inkomstfria lån?

De flesta långivare kräver att du tillhandahåller bevis på inkomst innan de lånar dig pengar. Lån utan inkomst är dock produkter som vissa långivare kan erbjuda om du har ett sätt att bevisa att du kan betala tillbaka skulden utan inkomst från anställning.  När det kommer till bolån kräver generellt storbanker alltid inkomstbevis.

Hur inkomstfria lån fungerar

Dessa lån fungerar på samma sätt som andra typer av lån. De beror främst på att bevisa att du kommer att kunna uppfylla din skyldighet – vanligtvis görs detta genom att visa alternativa inkomstkällor.

Inga inkomstlån kräver att du har någon alternativ metod för att betala tillbaka lånet med ränta. Långivare vill se din kredithistorik, bankkonton och bevis på alla tillgångar för att visa att de får tillbaka pengarna.

Till exempel, om du nyligen gått i pension har du ingen inkomst från anställning. Du kan ha en pension som du får som kan räcka för att du gör betalningar på ett lån. Om du också har ett hem, fordon och andra tillhörigheter som har värde kan du närma dig en långivare ganska säker på att du kan visa tillräckligt med kapital eller tillgångar för att få ett godkännande.

Godkända inkomster och tillgångar

Det finns många olika typer av tillgångar, monetär ersättning, förmåner eller alternativa inkomster som kan användas för att visa att du kan göra betalningar. Vissa tillgångar kan inkludera:

 • Ett fordon
 • Ett hus eller fastigheter
 • Statsobligationer
 • Värderade värdesaker

Några av de olika typerna av inkomster du kan använda består av:

 • Ett pensionskonto (inklusive pension)
 • Barnbidrag
 • Underhållsbidrag
 • Arbetslöshetsersättning
 • Socialförsäkringsförmåner (pension eller funktionshinder)
 • Royaltybetalningar
 • Partnerinkomst
 • Utdelningar eller andra placeringsintäkter
 • Ett jobbbjudande med erbjudande och godkännandebrev
 • Nackdelarna med ett lån utan inkomst

Även om en långivare tror att du sannolikt kommer att betala tillbaka ditt lån kan de fortfarande ifrågasätta din betalningsförmåga. Som ett resultat kan du behöva betala extra för att kompensera för risken som långivarna tar.

Lån utan inkomst eller med låg inkomst kan ha ett antal nackdelar:

 • Du kommer förmodligen att betala mycket högre räntor när du tar ett lån utan inkomst eller med låg inkomst.
 • I många fall kommer du inte att vara berättigad till högre lånebelopp, även om du har en borgenär.
 • Ofta har lån utan inkomst eller låg inkomst återbetalningsvillkor som återspeglar månader, snarare än år, som är vanligt för många typer av lån.
 • Du kommer troligen att betala högre avgifter och ränta
 • Innan du får ett lån är det viktigt att förstå att du kommer att betala extra till följd av den ökade risken för en långivare. De kommer att göra sitt bästa för att se till att du gör frekventa betalningar till en högre ränta för att säkerställa att de får så mycket pengar som möjligt på kort tid.

Alternativ till inkomstfria lån

Om du inte kan få godkännande för ett lån finns det andra möjligheter. Innan du tar till dig ett inkomstfritt lån, överväg några av de andra alternativen du har.

Be en familjemedlem eller vän om ett lån

Istället för att gå till banken, se om en familjemedlem kan hjälpa dig. Du får bättre villkor. Se bara till att du betalar tillbaka skulden, annars kan du förlora en viktig relation och det kan bli en otrevlig konflikt.

Var kreativ i hur du tjänar pengar

Överväg nya sätt att öka din inkomst. Det finns massa möjligheter såsom Uberförare, Foodora körare, djurpassning eller barnomsorg, med mera. Eller överväga att hyra ut ett rum i ditt hem eller sälja onödiga föremål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *