Räkna ut

Olika typer av kredit att ansöka om 

Ekonomi

Utbudet av lånetyper och andra krediter är stort på lånemarknaden, vilket gör det lättare att kunna finna ett mer skräddarsytt alternativ. Skillnaderna mellan långivare och lånetyper beror bland annat på hur stort belopp man önskar och längden på återbetalningstiden.

 

I vår vardag kan det uppkomma många situationer då vi är i behov av att låna pengar. Om det sen är värt att skuldsätta sig för den specifika situationen är något man själv får avgöra. Dock bör man alltid försäkra sig om att ens privata budget är hållbar för det belopp som varje återbetalning består av. 

 

En typ av lån är kreditlån, som även kan kallas för kontokredit, skiljer sig från många andra lån genom att man ansöker om ett specifikt belopp att få tillgång till på ett specifikt konto. Men man betalar endast ränta på den del av beloppet som man tar ut från kreditkontot. Så du kan exempelvis ha tillgång till ett konto med 10.000 kr och du beslutar dig för att använda 6.000 kr av dessa. Då kommer du endast att betala ränta på 6.000 kr.

 

Hur mycket behöver du?

Det är idag mycket enklare att ansöka om en kredit och många gånger har man tillgång till pengarna inom en eller två dagar. En stor fördel i flera situationer, men det är alltid en god idé med att försäkra sig om att inte låna mer än vad som behövs och att det inte blir problem med att betala tillbaka med ränta och andra avgifter.

 

Med kreditlån är det möjligt att sänka månadskostnaderna beroende på hur stort belopp man vill ha tillgång till och hur mycket man bestämmer sig för att använda. Det utgår endast ränta för de pengar du använder och det är även möjligt att få tillgång till ny kredit när man har återbetalat krediten.

 

Ta ut när du vill

Det är väl värt att jämföra villkoren mellan olika långivare. Oavsett hur din kreditvärdighet ser ut, lånetyp eller hur stor kredit du önskar kommer det att skilja mellan de olika aktörerna. Med jämförelser är det större chans till att finna ett lån med lägre ränta och övriga kostnader samtidigt som övriga villkor passar ens behov och livsstil.

 

Med tillgång till pengar på ett kreditkonto kan du snabbt ta ut pengar närhelst på dygnet och när denna del har återbetalats är det möjligt att åter låna detta belopp. Utan att ansöka om en ny låneansökan. 

 

Det är ett bra alternativ om man vet att man kommer behöva tillgång till kredit under en längre tid, men inte nödvändigtvis ett större belopp på en gång. Därmed kan man få lägre månadskostnader jämfört med ett större lån och kan vara enklare att få kredit med lägre belopp beviljad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *