5 Smarta tips för Förstagångsbostadsköparen

Ekonomi Spartips

Att köpa din första bostad är ett fantastiskt ögonblick i livet. Inget mer att göra med hyresvärdar, större frihet, och ditt alldeles egna hus.

Att ta steget kan vara skrämmande för förstagångsköparen, så här är några snabba tips för att göra ditt drömhus smidigt.

läge, läge, läge

När du letar efter ett hem behöver du tänka på läget. Undvik att betala för mycket för vad som kan visa sig vara en obekväm plats med tanke på din livsstil. Fundera på vad du vill få ut av din nya adress.

Tycker du om en lugn regional livsstil eller att ha nära till arbete, transport och ditt favoritstadsläge. Är din valda plats säker för barn och finns det bra skolor i området? Passar bostaden din livsstil? Är du stranden, shoppingen eller kulturtypen? Du kommer att bo i ditt nya hem någon gång (såvida du inte planerar att sälja vidare), så se till att platsen är rätt. I slutändan, om du vill bo där, så kommer någon annan att göra det!

Vilka andra kostnader kommer du att ha förutom köpeskillingen

Det finns många sätt att spara när du väl har köpt en bostad. Leta efter ett hus som har inbyggda funktioner för att spara pengar. Bra isolering och tvåglasfönster kan spara stora pengar på uppvärmning och kyla allt eftersom åren går. Larmsystem, låsta garage (och, ja, att välja en bra stadsdel) kommer att sänka försäkringspremierna. En pool kan vara trevligt, men det kanske inte är värt underhållet om du bara använder den en del av året och speciellt om du bor nära stranden!

Fastighetens skick

Se till att huset är i gott skick eller se till att du har tillräckligt mycket i din kattunge för att reparera eller renovera hemmet.

Här är några fler frågor du kan ställa:

  • Har reparationer av huset utförts till en hög standard?
  • Är huset strukturellt i bra skick?
  • Har det lämnats in tillstånd för förlängningar?
  • Finns det dolda faror som blyfärg eller asbest?

Lite pengar som spenderas på en civilingenjör är väl värt din tid. Han eller hon kommer att inspektera och rapportera om fastighetens skick innan han eller hon gör detta stora biljettköp.

Grannar

Att prata med potentiella grannar är också ett bra sätt att ta reda på själva platsen för att avslöja både problem och positiva saker i området. Var inte rädd för att knacka på några dörrar (bokstavligen) för att få lite förstahandskunskap om vad som händer på gatan.

Investering

Även om du kanske inte funderar på att sälja ännu, är det fortfarande en bra idé att undersöka vad fastigheten kan vara värd på vägen. Människors omständigheter förändras ofta utan förvarning, så tänk på den här stora bilden. Medan ett nytt köpcentrum i närheten kan öka värdet på din fastighet, kanske en kolgruva inte gör det, till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *