6 Smarta tips för Framgångsrikt Sparande

Spartips

Det finns många skäl att spara pengar som att spara till ett drömhus eller en pålitlig bil. Men har du tänkt på de andra mindre uppenbara skälen till att spara pengar?

Här är några anledningar som får dig att tänka utanför torget:

Spara pengar kommer att:

 • Sänka din stressnivå
 • Ge dig oberoende från andra
 • Ge dig en bättre livsstil
 • Hjälper att betala räkningar i tid så att du inte betalar mer än nödvändigt
 • Hjälper dig att dra nytta av försäljningsmöjligheter
 • Hjälper dig att hantera nödsituationer
 • Få dig att må bra
 • Bygg självkänsla och självförtroende

Ha skäl för att spara pengar i bakhuvudet är en bra idé.

Gör detta nu:

Skriv ner dina 10 främsta skäl till att spara just nu och läs sedan vidare för att upptäcka hur du kan uppnå dessa mål och snabbt!

6 smarta tips för framgångsrikt sparande


1. Sätt tydliga mål

Ha definitivt tydliga mål i åtanke och skriv ner dem med tidslinjer. När ett mål väl har skrivits ner blir det inbäddat i ditt undermedvetna så att även när du nickar för att sova på natten eller springer, kommer du att tänka på dessa mål. Genom att bifoga tidslinjer kommer du att ha dessa mål i åtanke när du planerar evenemang.

På så sätt kan du göra alla dina livsmål till en ”win-win” eftersom dina mål blir gratis. Om du upptäcker att dina mål är motstridiga, t.ex. en natt på krogen kan hindra dig från att nå ditt sparmål den här veckan – den här åtgärden hjälper dig att omvärdera vad du gör så att du kan göra justeringar av din nuvarande situation för att nå dessa mål.

2. Vet vad du vill uppnå

Var tydlig med vad du vill uppnå. Skriv en lista med prioriteringar och ta reda på vad som är viktigt. Gör de fyra punkterna överst på din lista till en prioritet och ställ in dina mål därefter. Just nu håller jag och mannen på att renovera. Detta är en prioritet eftersom vi vill ha ett vackrare hem att hänga på till sommaren! Vi har en ”stor sak att göra” varje vecka i vår familjekalender för att hålla oss motiverade när det blir tufft.

3. Berätta för andra vad du gör

Att berätta för andra vad du gör är bra för motivationen. Det här fungerar eftersom nästa gång du ser den personen du sa det till kommer de att fråga ”Hur går det med kontantinsatsen?” eller ”Har du köpt ett hus än?” Vänner, familj och bekanta är bra för att inte bara hålla dig på rätt spår med dina mål utan också stödja dig när du uppnår dem. ”Att lägga ut dina mål” är också ett bra sätt att ”fråga universum” vad du vill och du känner till det gamla talesättet ”Var försiktig med vad du önskar dig.” Stora saker kan hända med rätt inställning!

4. Skapa ett sparkonto som du inte kan komma åt

Använd ett sparkonto som är begränsat eller låst på ett eller annat sätt. Olika banker har olika tjöänster men vissa låter dig sätta upp sparmål såsom ”Kontantinsats”  ”Semester nästa år.” Du kan namnge kontona vad du vill. Ställ sedan in ett autogiro från ditt huvudbankkonto och ställ sedan in och glöm.

Sätt, planera, spåra och hantera sparmål och visualisera dina framsteg mot att uppnå dessa mål.

 • Skaffa goda sparvanor
 • Skapa realistiska sparmål
 • Prioritera mål för att säkerställa att de uppnås
 • Få positiv uppmuntran genom framstegsspårning

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *