Chockad över dina Elräkningar? Prova detta

Spartips

Energikostnaderna stiger kraftigt. De stiger och faller med årstiderna, men i allmänhet är de superhöga. Kontrollerar du dina gas-, el- och vattenräkningar och upplever en känsla av chock?

Oroa dig inte. Du är säkerligen inte ensam.

Den fantastiska nyheten är att du inte är helt hjälplös. Du kan bekämpa prishöjningarna genom att göra en medveten ansträngning för att spara dina pengar. Sikta på glad överraskning istället för skräck när du öppnar dina energiräkningar.

Du behöver inte ens göra grovarbetet, för vi har gjort det.

Läs vidare för att upptäcka en massa sätt att spara pengar och stoppa lite wow i plånboken igen medan du håller dig sval och varm.

Skugga

Det ödmjuka trädet är en bra början. Även om det kan ta lite tid att få igång träd – börja. Dessa naturliga underverk är fantastiska för att minska ett hems energiräkning på sommaren.

Den största faktorn är var man ska plantera dem. En av de bästa platserna är faktiskt framför din AC-enhet. Ju mer kärlek och skugga du ger din luftkonditionering, desto mindre belastning lägger du på den för att producera kall luft.

Stanna inte där.

Överväg att plantera träd framför fönster som verkar förvandla ditt hem till en ugn.

Täckfönster

Dessa är ett snabbt och omedelbart sätt att minska din energiförbrukning.

Dessa vackra fönsterluckor gör också att ditt hem ser modernt, pittoreskt eller hemtrevligt ut beroende på ditt stil. Tänk jalusier, blockera persienner och rena persienner för att blockera ljus. Håll persienner stängda under varma dagar tills kvällens kyla kommerr. Du kommer att märka en drastisk minskning av värmen i hemmet, vilket i sin tur kommer att minska din AC-räkning.

Isolering

Isolering förbises. Vi gjorde det enkla steget att sätta extra installation i vårt tak. Detta har gjort så stor skillnad att vi faktiskt inte behöver en luftkonditionering. Besparingarna har varit otroliga.

Luftkonditionering

En av de främsta bovarna bakom höga elräkningar är luftkonditioneringen. Använd dessa knep för att lära känna din AC och skörda frukterna i besparingar.

Ställ inte in din AC lägre än 25 grader Celsius. Kör inte acn på 18 grader. De flesta kan umgås lyckligt utan att svettas vid 25 grader.

Bara gå ut på en supervarm dag och du kommer att älska den svalare luften inuti.

Byt filter i din luftkonditionering. Dessa kan bli igensatta och begränsa luftflödet. Om filtret täpps till måste din AC arbeta hårdare och blir dyrare att köra.

Gå till källaren

Om du har turen att ha en, använd den. Värmen stiger så källare är kallare än resten av ditt hus. Dekorera din källare till en glad och inspirerande plats och någonstans du kommer att vilja umgås.

Detsamma gäller för lägre nivåer i ditt hem. Under supervarma dagar kan du överväga att hänga på bottenvåningen.

Pool

Överväg att köpa en billig paddelpool med filter. Tillsätt lite klor och du och familjen kommer att skörda fördelarna som pooler ger under varma dagar.

Paddelbassänger är bra eftersom du kan ställa bort den på vintern. Detta undviker de löpande kostnaderna för att hålla en pool ren när den inte används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *