11 Spartips – bli Skuldfri och Spara mer

Spartips

Du är förmodligen här av en av två anledningar. Antingen vill du veta hur du kan komma ur skulden, spara mer pengar och leva ditt bästa liv; eller så letar du efter en lista med sätt att spara pengar som hjälper dig att nå dessa mål. Hur som helst, vi har listan! Vi har samlat alla våra favorittips från våra blogginlägg om att spara pengar och placera dem på ett ställe så att de blir lätta att hitta när du behöver dem som mest.

Inkomst – Tips för att tjäna mer pengar:

Tips#1: Starta ett sidojobb

Det finns många sätt att tjäna lite extra pengar utan att sluta jobba, från att sälja på eBay eller Blocket till cateringfester hemma och att köra med Lyft eller Uber. Även om det bara är en timme i veckan kan du verkligen börja göra skillnad.

Tips#2: Spara pengar

Det är det första du bör spara till, och det kommer att göra dig lugn när nödsituationer dyker upp eller om du behöver pengar till något viktigt som utbildning eller pensionssparande. Tänk på att spara 25 % av varje lönecheck.

Tips#3: Be om en löneökning

Om ditt företag inte erbjuder regelbundna höjningar kan du alltid be om en och förklara varför det är förtjänat (dvs. ”Jag är värdefull för företaget”).

Förhandla om mer pengar – det här är något som är värt att göra även om du trivs på ditt nuvarande jobb och inte planerar att sluta.

Tips#4: Undvik kreditkort

De erbjuder många förmåner, men de kan bli otroligt dyra i ränteavgifter om du inte är försiktig med hur mycket pengar som finns att betala av varje månad. Tänk alltid framåt innan du tar ut något – och se till att det är för något som kommer att tjäna dig pengar på lång sikt, som att investera eller starta ett företag.

Tips#5: Omfinansiera bilbetalningar

Bli av med din bilbetalning genom att omfinansiera den och betala mindre varje månad. Om du har en anständig kreditvärdighet är detta något som kan spara tusentals kronor varje år på betalningar – plus, om räntorna går ner mellan nu och när du omfinansierar, kan det spara ännu mer.

Tips#6: Handla i lågprisbutiker

Handla i butiker som erbjuder rabatter för kontant- eller bankkortsbetalningar istället för att använda ett kreditkort. Sluta spendera pengar på saker du inte behöver bara för att de är ”på rea”.

Tips#7: Läs dina räkningar noggrant

Gå igenom din mobiltelefonräkning med en finkam – chansen är stor att det finns saker där som du inte behöver och kan avbryta. Om du till exempel inte använder din telefon för att strömma musik eller video (och datan inte är obegränsad) är det en bra idé att nedgradera från en ”obegränsad plan” till något mer överkomligt.

Tips #8: Bli bra på kreditkortsbelöningar

Bli en avancerad användare av ditt favoritkreditkort – några av de bästa har introduktionsbonusar eller poäng som är värda upp till 1oookr för varje år du har haft det, och de hjälper dig ofta att spara pengar genom att ge cashback när du handlar online (som vi pratade om i vårt inlägg om att hitta det bästa kreditkortet).

Tips#9: Betala med kontanter

Om du försöker spara pengar finns det inget bättre sätt än att lägga kontanter på disken när du gör ett köp istället för att svepa ditt kort.

Tips#10: Handla med en lista

Gör en lista innan du handlar så att du bara köper det som står på listan och sparar pengar genom att inte köpa varor som är på väg att ta slut eller sådana som kommer att bli dåliga snart.

Tips#11: Ordna lunchlådor

Ta med lunch hemifrån istället för att köpa den, eller börja packa mellanmål om du vanligtvis är hungrig mellan måltiderna på jobbet (undvika varuautomats frestelser).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *