Hur Fungerar en Revers?

Spartips

Revers är samma sak som skuldebrev. Revers och skuldebrev har samma betydelse.

Men hur fungerar en revers?

En revers är ett rättsligt bindande löfte om betalning. Revers används för att dokumentera och juridiskt binda villkoren för ett lån. Detaljer som belopp och betalningsfrist ingår.

Reverser kan användas för både personliga och affärslån och är ett flexibelt sätt att specificera hur lånet ska återbetalas, t.ex. vid ett visst datum, i delbetalningar eller på begäran. Du kan definiera villkoren för lånet så att de passar dina behov.

Oavsett vad som händer mellan låntagaren och långivaren, även om den överenskomna tjänsten eller avtalet inte inträffade, måste det belopp som anges i reversen fortfarande betalas.

Säkrad eller osäkrad?

Generellt sett är skuldebrev osäkra, vilket betyder att det är mer en formell sak för att tydliggöra lånets villkor och fasstställa avtalet. Långivare kan dock begära viss säkerhet för lånet. För personliga säkrade reverser används ofta ett hus eller en bil som säkerhet. För företag kan företagsbilar eller kontor erbjudas.

För företag som förlänger kredit, särskilt små, är det viktigt att kontrollera att säkerheten som erbjuds har samma värde som lånet. Det är också viktigt att kontrollera att samma säkerhet inte har använts för att säkra andra skuldebrev.

Vad innehåller en revers?

En grundläggande revers innehåller vanligtvis följande information även om andra villkor också kan läggas till:

  • Långivarens och låntagarens namn
  • Låntagarens adress
  • Beloppet som är lånat
  • Låneperiodens längd
  • Om du tar ut ränta och vad räntan är
  • Information om försening av betalningar och vad som händer om detta sker
  • Om lånet är säkrat eller osäkrat
  • Underskrifter och vittnesunderskrifter

Reverser är mycket grundläggande och även om de kan innehålla villkor, tenderar de att vara korta. Det är dock rekommenderat att rådgöra med en advokat om du inkluderar villkor, om det lånade beloppet är för en stor summa eller om du förbinder dig till en skuld med säkerhet.

Eventuella orättvisa, oklara villkor och villkor kan inte inkluderas i en skuldebrev. Om så är fallet kan de inte införas och reversen blir ogiltig, särskilt om den skulle bli omtvistad i domstol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *