6 Praktiska sätt att bli Bättre på att Budgetera

Spartips

Budgetering är lätt. Det finns många sätt att spara på. Här är våra 10 bästa tips för att förbättra din personliga budget.

Klipp kuponger eller skaffa dem online

Detta är en riktigt viktig regel för personlig budgetering. Varför? Ett par minuter med att klippa kuponger eller hitta dem online kan spara mycket pengar i kassan, oavsett om det är offline eller online.

Köp bulk

Om dina favoritprodukter är på rea kommer det att kosta dig mer att köpa i bulk idag, men det kommer att spara mycket mer i framtiden. Några bra exempel är saker som inte har ett utgångsdatum, som tvål, schampo, toalettartiklar och andra hushållsartiklar. Konserver, som har ett långt utgångsdatum, är också idealiska för att köpa i bulk.

Spara extrapengar

Att spara dina extrapengar kan vara till stor hjälp i din strävan efter personlig budgetering. Jag är förvånande hur snabbt förändringar kan öka och även om det är 500 eller 1000kr per månad, kan dina småpengar bli till stora över tid. Många människor slänger sina mynt eller lägger dem helt enkelt utan eftertanke, men att spara dem i en skål eller fat kommer att hjälpa mycket när det kommer till personlig budgetering.

Lägg en del av varje lön i en besparingsräkning varje vecka eller månad. Oavsett om det är några kronor eller flera tusen, se alltid till att du lägger undan en summa pengar på ett sparkonto. Om möjligt sätt in 10-20 % av varje betalning.

Undvik impulsköp

Denna typ av köp är det som i slutändan leder till köparens ånger. För att undvika det, tänk på vad du vill handla för och se till att du undviker alla tillägg i sista minuten om de inte är absolut nödvändiga eller om du faktiskt har råd.

Handla när rean är igång

Alla tycker om att piffa upp sin garderob då och då; när det är dags att lägga till några nya klädesplagg, stanna till i reastället för stora besparingar. Det är inget fel med lite extra pengar i fickan, som senare kan användas till livets småsaker.

Undvik att använda kreditkort med hög ränta om du inte kan betala tillbaka dem inom sex månader. Annars är det mer sannolikt att du blir uppslukt av ränta och slutar med att betala för det ursprungliga köpet flera gånger om.

Om du använder ett kreditkort för inköp, försök att använda ett med en introduktionsränta eller 0 % ränta. Detta kan sluta med att du sparar stora pengar varje månad och även i framtiden, vilket är en av de viktigaste reglerna för att hantera budgeten.

Begär gratisprov

Ett antal webbplatser erbjuder kunder möjligheten att begära gratis produktprover. Allt från hudkrämer och schampo till hundgodis och hushållsprodukter är på gång. Dessutom erbjuder många tillverkare gratis prover på nya produkter som släpps direkt via deras webbplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *