Tio Sätt att kickstarta din karriär – Tips och Guide

Spartips

Vill du bygga en fantastisk karriär för dig själv? I denna artikel går vi igenom 10 sätt att kickstarta din karriär.

1. Definiera dina mål

Ett bra sätt att kicka igång din karriär är att fundera över var du skulle vilja vara om tolv månader. Vill du ha befordran, eller vill du hitta ett helt nytt jobb? Skriv ner dina mål så hjälper det dig att skapa en handlingsplan.

2. Titta på efterfrågan på arbetsmarknaden

Är du intresserad av att byta karriär men är osäker på vilken bransch du ska ge dig in i? Det kan vara bra att ta en titt på arbetsstatistiken för att ta reda på var det för närvarande finns en hög efterfrågan på arbetstagare. Hälso- och sjukvården och IT-områdena är i dagsläget i behov av till exempel kvalificerade medarbetare.

3. Skaffa nya färdigheter

Oavsett om du vill gå in i ett nytt fält eller avancera i ditt eget, besluta dig för att bli mer kvalificerad. Du kan ta korta kurser som tillhandahålls av yrkesorganisationer, fortbildningsprogram eller onlineprogram.

4. Sök efter nya nätverksmöjligheter

Nätverk faller inte naturligt för alla. Om du tycker att det är pinsamt eller smärtsamt att sälja in dig själv professionellt bör du ta små steg i år för att utöka ditt nätverk. Anmäl dig till en eller två affärskonferenser och gå med i en ny social nätverkssajt.

5. Be om löneökning

Om du ska få en bonus eller löneökning, bestäm dig för att gå in och be om det. Även om du kanske inte får det omedelbart, sätter det dig på din chefs radar och hjälper dig att förstå hur tidslinjen för befordran ser ut. Var beredd att motivera varför du förtjänar en höjning.

6. Förbättra din kommunikationsförmåga

Har du svårt att dela dina tankar i tal eller skrift? God kommunikationsförmåga är användbar inom praktiskt taget alla områden, så det är värt att arbeta på denna färdighet.

7. Uppdatera ditt CV

Även om du inte är ute efter ett nytt jobb är det bra att damma av ditt CV då och då och ge det en ordentlig uppfräschning. Du kanske har en ny titel, prestationer eller färdigheter att lägga till som kommer att få den att gnistra.

8. Skapa en professionell webbplats

Professionella webbplatser blir lika viktiga som ett pappers-CV. När du förbättrar dina nätverks- och kommunikationsförmåga är det bra att ha en onlinenärvaro för att stärka din professionella profil.

9. Få en examen

Högre utbildning kan förbättra din inkomstpotential eller ge dig den grund du behöver för att starta en ny karriär. Med online- eller deltidskurser är det nu enklare än någonsin att gå tillbaka till skolan senare i livet.

10. Håll ett öga öppet för möjligheter

Oavsett om du är säker i din nuvarande position eller aktivt söker ett nytt jobb, håll ett öga öppen för att upptäcka nya möjligheter när de dyker upp. Du vet aldrig när du hittar ditt drömjobb, och det är bäst att agera snabbt.

Genom att besluta dig för att vara mer proaktiv när det gäller dina karriärutsikter kan du avsluta året på en hög nivå med vetskapen om att du har flyttat uppför stegen mot större välstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *