Hur man Identifierar tt lönsamt Renoveringsobjekt

Spartips

Det finns flera potentiella fördelar med att välja en fastighet som kan behöva lite arbete. Renoveringsobjekt finns tillgängliga till lägre priser än nyckelfärdig, moderna, och fräscha fastigheter, och de kan ge en mycket högre avkastning på investeringen om renoveringskostnaderna hålls låga. När du tittar på fastigheter i behov av renovering måste du särskilja de som är bra investeringskandidater från de som kommer att kräva enorma resurser.

Fördelar med renoveringshus

En av de främsta fördelarna med att köpa ett renoveringsobjejkt är att denna typ av köp inte är beroende av fastighetsmarknaden på det sätt som en fastighet i färdigt skickkulle vara. Oavsett om marknaden är varm eller kall kommer en fastighet som behöver renoveras alltid att kosta lägre än andra fastigheter.

Förutom det låga försäljningspriset kommer du att möta mindre konkurrens eftersom många köpare inte är villiga att ta sig an den här typen av projekt. Det finns en högre potential för betydande vinst, oavsett om du hyr ut fastigheten till hyresgäster, säljer den vidare eller både och. Besparings- och vinstpotentialen för ett renoveringsobjekt är ganska attraktivt.

Funktioner att leta efter i ett renoveringsobjekt

Alla hus i behov av renovering kommer dock inte att vara bra investeringar. Att köpa en bostad i nedgånget skick kan förvandlas till ett ekonomiskt slukhål om du ställs inför oväntade kostnader. Innan du lägger ett bud är det viktigt att få byggnaden inspekterad noggrant av kvalificerade specialister för att få en tydlig uppfattning om det arbete som kommer att behöva slutföras. Följande funktioner ger ett tecken på att detta kan vara en bra investering.

1. Perfekt plats (läge, läge, läge)

Läget är en av de viktigaste faktorerna för alla fastighetsinvesteringar, oavsett om den är i perfekt skick eller behöver en uppgradering. Fastigheter i eftertraktade stadsdelar kommer alltid att vara i hög efterfrågan. När du jämför platser, titta på de omgivande husen. Är grannfastigheter välskötta? Finns det önskvärda bekvämligheter som skolor, parker, rekreationscenter och shoppingställen i närheten?

2. Yt- eller kosmetiska fel

Många köpare kommer omedelbart att utesluta en fastighet om de ser fläckiga mattor eller fläckig färg på väggarna, men det är dessa typer av brister som är lätta att åtgärda. Områden med röta, skadade fundament eller felaktiga ledningar är inte så lätta att åtgärda. Även om din expertis och budget avgör hur stort ett projekt du är villig att ta på dig, är det i allmänhet bäst att leta efter fastigheter som är i behov av några kosmetiska reparationer snarare än en fullständig renovering.

3. Attraktiv planlösning

En bra investeringskandidat kommer också att kunna tilltala det bredaste urvalet av köpare. Hus med tre sovrum och två badrum är alltid efterfrågade på grund av deras tilltal till familjer. Återigen, det är bäst att jämföra det potentiella renoveringsobjektet med dess närliggande fastigheter för att se hur den står sig.

För att avgöra en fastighets fulla potential måste du få den undersökt noggrant av kvalificerade besiktningsmän för att ta reda på vilket skick den är i. Be om reparationsuppskattningar så att du kan se om fastigheten i fråga ryms inom din budget. Att köpa ett renoveringsobjekt är ett bra sätt att göra en bra vinst, men extra försiktighet och research krävs för att se till att du inte köper ett potentiellt pengaslukhål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *