Hur man Skriver det Perfekta Personliga Brevet för CV

Ekonomi Spartips

Om du letar efter ditt drömjobb, så är det en sak du bör vara tydlig med: ditt personliga brev är en av de viktigaste nycklarna för att säkra den där avgörande första intervjun.

Oavsett om du söker ett jobb som du har sett utannonserat eller skriver till en potentiell arbetsgivare för att fråga efter eventuella tjänster – här är 10 saker som ditt personliga brev måste göra.

Ditt personliga brev bör:

1. Komplettera, inte duplicera ditt CV

Det är en vanlig missuppfattning att ditt personliga brev är en mer ordspråkig version av ditt CV.

Även om ditt CV är till för att ge information om din utbildningsbakgrund, kompetens och arbetslivserfarenhet, är ett personligt brev ett kortfattat dokument som gör det tydligt varför du är den bästa personen för det specifika jobbet.

2. Matcha dina kunskaper och erfarenheter med arbetsbeskrivningen

Varje personliga brev du skriver bör vara unikt för jobbet du söker. Gör det tydligt varför din kompetens och erfarenhet gör dig till den bästa kandidaten för detta specifikt jobb.

3. Fånga deras uppmärksamhet i det inledande stycket

Om en arbetsgivare har ont om tid är det troligt att de kan skanna över personliga brevet, redo att välja ut de som fångar deras uppmärksamhet.

Se till att du har ett starkt inledande stycke som tydligt och kortfattat sammanfattar vilket jobb du söker och varför du är den bästa personen för jobbet. Försök att inleda med en nyligen genomförd prestation som är anmärkningsvärd, eller en imponerande färdighet som gör dig unik.

4. Anpassas

Med personliga rev finns det inget som passar alla. Ja, det kan ta dig ett par timmar att skräddarsy varje personliga brev för varje jobb – men det är en uppgift värd att göra.

Detta återspeglar punkt nummer 2 – ditt personliga brev måste matcha din erfarenhet och kompetens med just det jobbet.

5. Berätta för dem hur du skulle kunna hjälpa deras företag

Istället för att berätta för en arbetsgivare hur bra jobbet skulle vara för dig (t.ex. ”Det skulle vara en fantastisk möjlighet för mig att lära mig fler färdigheter och utveckla min karriär”) – berätta för dem hur du tror att du direkt skulle gynna deras företag genom att ta med dina kunskaper , erfarenhet och passion för vad de gör.

6. Vara en sida lång

Även om ditt personliga brev är till för att spela en stor roll, bör det fortfarande hållas ganska kortfattat – arbetsgivare har inte tid att läsa ett femsidigt dokument om hur bra du är.

Dela upp ensidigaren i tydliga stycken med ett inledning, brödtext och ett avslutande stycke.

7. Tala deras språk

Att använda ett språk som passar den bransch du söker till kan hjälpa dem att övertyga dem om att du är lämpad för det jobbet.

Till exempel: om jobbet du söker kräver att du använder specifik utrustning eller är bekväm med vissa program, skriv dem sedan.

8. Belysa eventuell utbildning eller yrkeskvalifikationer som du har

Att genomgå utbildning eller skaffa yrkeskvalifikationer visar för arbetsgivare att du är beredd att investera tid i att utveckla dig själv och din karriär.

Om du söker en roll som skulle innebära en förändring i din karriärväg, kan kvalifikationer hjälpa till att bevisa ditt engagemang för ditt nya yrke.

9. Uppmuntra arbetsgivare att vilja läsa ditt CV

När en arbetsgivare har läst klart ditt personliga brev bör de vilja titta igenom ditt CV för mer information om dina färdigheter och fullständig anställningshistorik.

Kom alltid ihåg att bjuda in en arbetsgivare att läsa ditt CV i det avslutande stycket i ditt personliga brev.

10. Beskriv varför du vill arbeta för dem

Om du har spenderat tid på att undersöka företaget, låt dem veta det genom att ropa något specifikt som imponerade på dig.

Till exempel:

”Jag skulle älska att arbeta för ett företag med en så stor kundportfölj och tyckte att arbetet du gjorde med City of Sydney-kampanjen var inspirerande. Jag gillade särskilt… ”.

Du har bara en chans att göra ett bra första intryck. Följ dessa tips för att få ditt personliga brev att sticka ut från mängden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *