10 Vanor för att Växa Ditt Banksaldo

Spartips

Det finns många sätt att spara. Du kan busa genom att stå på huvudet medan du jonglerar med fötterna och blåser i en visselpipa. Nej, skämtar bara! Du behöver inte gå till sådana extremer för att spara pengar. Det finns många logiska och enkla sätt att börja spara den här månaden, den här veckan och även denna minut! Att spara handlar mindre om att jonglera eller kämpa och mer om att utveckla smarta och snygga nya vanor som ger mer pengar i plånboken och ett större flin på hakan.

Här är några vanor du kan börja med som hjälper dig växa ett positivare banksaldo:

Vana 1: Gå med i biblioteket

Biblioteket är inte bara ett positivt ställe att umgås på, det finns gott om gratissaker på ett bibliotek. Du kan låna böcker, musik och DVD-skivor samt få en pratstund och en fika med andra inbitna biblioteksbesökare. Bibliotek är också fantastiska platser att upptäcka gratis och intressanta evenemang som du kan fylla din vecka med. Om du inte har ett lånekort, gå på ett litet uppdrag för att skaffa ett den här veckan och skörda besparingarna!

Vana 2: Lyssna på musik gratis online och ta fantastiska spellistor

Att köpa musik hela tiden kan vara kostsamt och även tidskrävande. Skörda frukterna av andras kärlek till musik! Det finns massor av människor online (de där superivriga musikälskare) som kommer att spendera timmar på att sätta ihop fantastiska spellistor baserat på humör, genre och till och med plats, t.ex. stranden. Min favoritstation är 8tracks.com, som har ett stort antal musikälskare och spellistor. Du kan följa människor och även låta folk följa dig och dina listor. Sajter som denna är inte bara roliga utan de är GRATIS! Kolla även in sajter som Spotify och Pandora, som också är väldigt populära.

Vana 3: Ladda ner GRATIS e-böcker

Om du är lite trött på att försöka få kontroll över ditt TV tittande, varför inte börja läsa intressanta e-böcker gratis? Du kan ladda ner dessa på din iPad och ha en fantastisk läsning i soffan medan andra i huset håller på med fjärrkontrollen.

Vana 4: Bli kunnig med att äta ute

Om du älskar den udda takeaway-kvällen eller att bjuda familjen på fina middagar ibland, behöver denna önskan inte spräcka banken. Det finns många sätt att få materbjudanden på nätet. När det gäller att beställa takeaway kolla in sajter för fantastiska rabatter på måltider på trevliga restauranger. Om du är en familj, se till att lära känna de bästa ”all you can eat”-bufféerna i ditt område samt restauranger som erbjuder lekplatser för barn och erbjudanden för ”barn äter gratis”.

Vana 5: Håll koll på nyheter gratis

Om du har ont om tid och inte kommer ut för att hämta tidningen eller om du inte vill betala en prenumeration online för dina nyheter, finns det massor av gratis nyhetssajter som gör att du snabbt får reda på det. En nyhetskälla för din telefon är en gratisapp som heter News360. Denna smarta app för iPhone, Android eller din PC kommer att få veta vad du tycker om att läsa och kurera berättelser åt dig från hela webben.

Vana 6: Utbilda dig gratis och billigt

Att uppgradera sina kunskaper står högt på prioriteringslista. Att spendera några extra timmar varje vecka med att lära sig nya saker. Denna enkla vana kan spara dig 10 tusentals kronor över tiden eftersom man inte behöver investera stora pengar nu på att anställa folk för att göra saker åt en. Genom att uppgradera sina kunskaper kan du bygga sparrummet från grunden! Så jag tror mycket på att anta den livslånga vanan att lära sig något nytt varje dag. YouTube är utmärkt för att plocka upp delar av en ny färdighet. En annan sida är Coursera, som levererar ett stort utbud av kurser från ledande institutioner runt om i världen.

Vana 7: Använd appar och webbtjänster för gratis SMS, samtal och videosamtal

En utmärkt gratis SMS-tjänst är Whats App, som ger dig gratis SMS med hjälp av din telefons dataplan. En grundläggande användare kan också skapa grupper, skicka obegränsade bilder, video- och ljudmediameddelanden. Viber är en annan liknande tjänst, som erbjuder gratis samtal, text- och bilddelning med vem som helst, var som helst! Slutligen är Skype , som har funnits i många år, också en favorit för miljoner runt om i världen. Skype erbjuder nu gruppvideosamtal, gruppchatt och fildelning. Du kan också ringa mobiler och fasta telefoner till kraftigt reducerade priser och mycket mer.

Vana 8: Hitta billiga sätt att åka på semester

Förutom de många rabatterade boknings- och erbjudandensajter för boende finns det också många sätt att göra semesterfynd genom att tänka utanför torget. Kolla in sajter som till exempel Couchsurfing.com för att få ditt boende helt gratis. Se bara till att följa webbplatsens säkerhetsföreskrifter när du bokar tjänster.

Vana 9: Dra fördel av gratissidor

Se till att kolla in alla sätt du kan få saker gratis! Börja med sajter som Zilch och Gumtree. Kolla även in Facebook-grupper. Jag har för närvarande sällskap med en i mitt område som heter Free Stuff – Frankston, som är bra för att hitta gratissaker nära hemmet.

Vana 10: Gå en promenad innan en hård sophämtning

Dra fördel av sophämtningar i ditt område av din lokala kommun. Igår gick jag på en promenad med min dotter och hämtade en fantastisk nästan ny barnvagn och ett köksskafferi GRATIS!

Hårdsopor är ett bra sätt att bli av med sina egna prylar, hitta nya prylar och allt samtidigt som man träffar grannarna. Det är en win-win!

Lycka till & lycklig jakt!

Så där har du det! Om du vill ha ett positivare banksaldo behöver du bara börja ändra några vanor idag och du kommer att vara på god väg att ha mer pengar i förvaringen.

Har du några tips för att spara pengar som dessa, som kan hjälpa andra att leva en bättre dag? Var noga med att lämna dem i kommentarerna nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *