Hur du Minskar Kostnader för din Bil

Spartips

Bilar är pengarsliukandee monster. Att äga en bil kan snabbt bli dyrt med alla omkostnader såsom bensin, reparationer, service, och skatter.

Här är några sätt vi ökar kostnaden för att äga en bil i bensin:

  • Att accelerera kraftigt på motorvägar
  • Fylla din bil med matinköp
  • Pendlar till jobbet i rusningstid
  • Köra barnen överallt
  • Oavsett scenario finns det många av vanliga och lite kända sätt att spara på din bil.

Läs vidare för att upptäcka hur du minskar dina utgifter för din bil

Köp inte nytt

Den första stötestenen för bilägande är vad du betalade för den. Oavsett om du leasade din bil eller hämtade dina besparingar för att köpa den här stora saken var den inte gratis.  En bil är ett av de största köpen du kommer att göra förutom ett bostadslån.

Här är två sätt att minska denna kostnad:

Alternativ 1:

Undvik att köpa nytt. Så fort du kör ut din bil från gården, kommer du att bränna upp pengar i samma ögonblick som du ger dig ut på vägen. Nya bilar sjunker supersnabbt i värde. Överväg istället att köpa något som en begagnad bil av bra kvalitet.

När du köper en begagnad bil gör din research

Vissa familjer hoppar över att köpa en bil helt. Detta kan fungera bra för stadsbor som har utmärkt tillgång till kollektivtrafik.

Dessa familjer kan hitta ett sätt att hyra en bil för semester eller långa resor. Med tillkomsten av sajter och tjänser såsom carpools finns det ännu mindre behov av bilar nu. Dessa tjänster är inte bara billiga utan tidsbesparande.

Tips: För andra familjer är detta alternativ inte praktiskt eller genomförbart. I det här fallet, titta på att förlora familjens andra bil. Många familjer arbetar med sina scheman för att minska kostnaderna för att äga två bilar. Kostnaden för att äga två bilar blir tiodubblad under loppet av ett år.

Bulkköp däck

De löpande kostnaderna för att äga en bil är också en stor kostnad. Ett sätt att spara är att se till att däcken är säkra och hålls välservade. Låt dem kontrolleras ofta för att minska eventuella problem på längre sikt.

Tips: För att spara pengar på däck, köp dem i bulk. Detta kan minska kostnaderna över tid.

Kontrollera bensinpriser

Bensin är en stor kostnad för bilägare. Vi vet alla hur en budget kan variera när bensinpriserna stiger och faller.

Akta dig för alla knep bensinstationer spelar när de prissätter sin bensin. Överväg en sökapp, som avgör den billigaste bensinen nära dig.

Tips: Överväg att konvertera din bil till billigare. Byt över till mer miljövänlig biobränsle.

Överväg att lämna din destination tidigare. Detta minskar frestelsen till att köra för fort. Att köra för fort äter upp bränsle mycket snabbt, speciellt på mindre vägar . Du måste fylla på tanken oftare, vilket är lika med att kasta ut pengar genom bilfönstret.

Skaffa bra försäkring

Hoppa över automatiska försäkringsförnyelser i slutet av varje period . Leverantörer ökar vanligtvis kostnaderna under denna tid. Leta istället runt och hitta ett bättre erbjudande. Berätta för din nuvarande försäkringsgivare affären och de kan matcha den. Detta enkla steg kommer att minska de årliga kostnaderna med tusenlappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *