Skär ner din matbudget och handla smartare

Skär ner din Matbudget och Handla Smartare

Spartips

De flesta vet inte hur man handlar mat. Det är anledningen till att det finns så många inlägg om matbudgetar på bloggar, tidskrifter och tidningar. Om du vill minska din matbudget genom att handla smart, då kommer det här inlägget att hjälpa dig! Vi kommer att prata om saker som måltidsplanering och kuponger som kan spara pengar på lång sikt.

Måltidsplanering

Vi börjar med grunderna: måltidsplanering. Om du planerar dina måltider är det mycket lättare att räkna ut hur många ingredienser och vilken typ av mat du behöver köpa i en livsmedelsbutik innan du går och handlar.

Du kommer att veta exakt vilken gång eller sektion i snabbköpet som har den typen av produkter, så det sparar tid också! Matlagning kan också hjälpa till att spara pengar genom att minska slöseriet eftersom om det finns rester från en dags middag till lunch nästa dag, kommer det inte att finnas några produkter som blir dåliga över natten.

Kuponger

Kuponger behöver inte bara komma från tidningar längre; de finns över hela sociala medier också! Kolla Facebook varje morgon när du vaknar och se om det finns några kuponger eller erbjudanden som kan göra ditt liv enklare. Det är ingen skam att gå till en butik med avsikten att bara köpa det du kan använda och använda alla dessa kupongkoder!

Undvik impulsköp

Undvik impulsköp, som händer när folk går in i en mataffär hungriga. Undvik detta genom att äta i förväg, ta med snacks som havremjölsbarer för att hålla dig över till middag efter shopping, och planera ut måltider för veckan så att inget blir dåligt innan det äts.

När du väl vet exakt vilken typ av livsmedel du ska köpa i snabbköpet är det lättare att ta reda på vilken gång eller sektion i mataffären som har dessa typer.

Du kan också hitta kuponger på sociala medier som Facebook!

Avslutande tips

Ett tips för att undvika impulsköp är genom att ta med snacks som havregrynsbarer när du går ut i mataffären så att du inte blir hungrig när du handlar.

  • Ta med egna flaskor med vatten; vatten på flaska från varuautomater kostar mycket mer än vad som finns inuti!
  • Packa lite lunchkött till smörgåsar för det håller längre – speciellt kalkonbröst!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *