Maximera din matbudget genom att laga mat i bulk

Maximera din matbudget genom att Laga Storkok

Spartips

Vill du spara pengar på mat? I så fall kan det vara en bra idé för dig att börja laga storkok. Att göra storkok är inte något som alla gör eftersom de tror att det tar för mycket tid. Men sanningen är att om det görs rätt kan storkok göra ditt liv enklare och billigare. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur matlagning i bulk kan hjälpa till att maximera din matbudget!

Att laga mat i bulk är ett bra sätt att spara tid och pengar eftersom du kommer att laga mat en gång istället för flera gånger varje vecka. Det gör också att du kan lägga mindre tid på att handla vilket kan innebära färre impulsköp, och dessutom slipper du diska så många gånger. Detta beror på att när du lagar mat i bulk kommer all mat att tillagas på en gång och sedan frysas för senare användning.

När det är dags att värma upp maten, kommer en snabb användning av mikrovågsugnen eller spisen att fungera bra – inga kastruller och stekpannor

Frigör tid för träning

Mindre matinköp leder vanligtvis till mer fysisk aktivitet.

Spara på energi

Storkok sparar energikostnader genom att minska värme- och kylbehovet! När maten tillagas på en gång är det ungefär jämnt varmt hela tiden. Jämför detta med att steka grönsaker på hög värme varje dag – de kommer att ta längre tid än andra grönsaker att tillaga, vilket innebär att din spishäll förblir varmare hela tiden. Så är det frågan om att stänga av spisen efter varje gång du använder den. Ju fler saker som lagas på en gång, desto längre kommer dina brännare att stå på och desto varmare blir de innan de ställs tillbaka till en lägre värmeinställning.

Spendera mindre på takeaway

Matlagning i bilk kan också hjälpa till att spara pengar när det gäller att äta ute. När det är mindre mat som står i huset, blir det lättare för alla i din familj att övertyga sig själva om att det är bra att inte köpa takeaway ”bara den här gången”. På det sättet i slutet av varje vecka (eller hur länge som helst) går alla dessa små beslut ihop och nu sparar du pengar.”

Spendera mindre tid på att handla mat

Du kommer att spendera mindre tid på att handla mat – vilket innebär färre impulsköp Du sparar energikostnader genom att minska matlagnings- och kylbehoven, eftersom maten tillagas jämnt när du lagar mat i bulk.

Spara på bensin och transport

Spara på bensin- eller kollektivtrafikpriser

Skapa överblivna luncher

Laga mat en gång för arbetsluncher varje dag; gör tillräckligt så lunchrester fortfarande är ätbara några dagar senare. Skär ner på matlagningstiden

Skapa en inköpslista

Spara pengar genom att spendera mindre när du nästa gång ska gå och handla mat. Du sparar all den extra tiden under veckan eftersom du bara äter en fullängdsmåltid istället för flera snabba, så det är mer troligt att du har tillräckligt med fritid för att träna eller göra något annat roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *