5 Saker att veta Innan du Köper en Investeringsfastighet

Ekonomi Spartips

Det finns många människor som kommer att tala om för dig att att ha investeringsfastigheter är en smart användning av pengar och kan skapa en extremt effektiv sekundär inkomstström. Den som vill köpa en investeringsfastighet måste dock vara villig att göra sin research under utredningsstadierna, och att göra det är dubbelt så viktigt för nybörjare. Här är några saker du bör veta säkert när du köper din första investeringsfastighet.

Hyrespotential

Om du funderar på att förvandla investeringsfastigheten till en uthyrningsfastighet, se till att du får en mäklare eller ett oberoende företag att utföra en hyresvärdering åt dig. Detta kommer att ge dig en realistisk uppfattning om vad du skulle kunna ta ut per vecka i hyra för fastigheten. Om du planerar att gå via en byrå bör du prova att använda webbplatser för att hitta den bästa balansen mellan fastighetsmäklarprovision och hyresavgifter för att maximera din avkastning.


Hur mycket är det värt

Priset en fastighet säljs för och vad den faktiskt är värd är sällan samma. Ta dig tid att få fastigheten utvärderad av en certifierad, oberoende värderingsman för att bedöma dess faktiska totala värde. Du kan sedan använda den informationen för att förhandla om pris. Tänk på allt du behöver göra med platsen när du har köpt den, inklusive eventuella renoveringar, reparationer, ändringar och tillägg.


Hur den lokala marknaden ser ut

Aktivitet i närområdena kan ha en omedelbar inverkan – positiv eller negativ – på den lokala fastighetsmarknaden. Det bästa sättet att ta reda på om detta är att komma in bland det själv. Ta reda på om gentrifiering är något som redan har inträffat eller kan komma i framtiden. Du bör också ta dig tid att bläddra igenom statistik om ditt valda område; titta till exempel på den historiska brottsligheten och sysselsättningsgraden. All lokal demografisk information kommer att vara extremt användbar för att mäta marknadstrender.


Konkurrens i området

En av de viktigaste sakerna som denna research kommer att berätta är om den lokala marknaden för närvarande är mättad med investerare. Det är det sista du vill ha eftersom det kommer att kraftigt minska din förmåga att generera fruktbar hyresavkastning. En sak du definitivt bör göra som en del av din research är att kontakta kommunen. De kommer att kunna berätta hur många hem i ditt område som är ägda.


Avkastning vs vinst

Du bör också överväga dina alternativ; ska du sträva efter hyresavkastning eller kapitalvinst? De flesta investerare skulle säga till dig att fokusera på det senare eftersom hyresintäkterna kommer att hjälpa dig att hålla fast vid fastigheten, men det kommer definitivt inte att hjälpa dig att köpa en annan investeringsfastighet. Du bör fokusera på kapitalvinster i de tidiga stadierna eftersom detta kan leda till eget kapital för en andra och tredje fastighet snabbare än att jaga hög hyresavkastning.

Detta är bara fem av de saker du bör överväga innan du köper din första investeringsfastighet. Ha dem i åtanke när du gör din forskning och du kommer att generera den där söta sekundära inkomstströmmen på nolltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *