Bästa Tips för att Återta Kontrollen över din Ekonomi

Spartips

Vi gillar att känna att vi har kontroll över våra liv, från våra jobb till vår ekonomi. När du drabbas av en stor räkning kan du känna ett behov av att förhandla, eller ignorera andra skulder, för att klara av det oväntade kortfallet.

Det kan vara dags att se över ditt hushålls kassaflöde. Du har skapat en mur av motstånd när du möter en oändlig cykel av minimibetalningar, nödsituationer, sena betalningar och inkassosamtal.

Livet blir drabbat av finansiell osäkerhet. Du är på gränsen till ekonomisk nedgång eller så kanske du bara klarar dig för att leva en månad till.

Att identifiera var du kommer ifrån och varför du har tappat kontrollen över din ekonomi är avgörande för att hitta en positiv väg framåt. Realism och personligt ansvar är av yttersta vikt eftersom målsättning handlar mindre om siffror och mer om personlig prestation. Återställ ditt självförtroende som en autonom, ekonomisk varelse.

Medan du är i varför-stadiet kan du utforska dina preferenser att spendera, begränsa och spåra när du skaffade de där kreditkorten.

Var noga med att anteckna dina motiveringar och om dessa var viktiga. Den här aktiviteten kommer att hjälpa dig att definiera vad som motiverar dig att sprida ut och driva dina medel till kanten. Identifiera också konsekvenserna av dina handlingar. Hur har skulden påverkat ditt liv och hur kommer det att påverka ditt hushåll i framtiden? Vad händer om du inte tar steget?

Sätt upp definitiva mål

Att sätta upp mål är viktigt i alla aspekter av livet, inklusive självmotiverad skuldkontroll. Att mäta mål och resultat med motiverande riktmärken för sunt förnuft kommer att hålla dig ansvarig för din planering och dina utgifter. Klarhet är din bästa vän. Det gör dig ärlig om ditt engagemang och kräver regelbundna kontroller.

Fråga dig själv:

  • Vilka är mina kortsiktiga mål
  • Vilka skulder måste jag erövra först?
  • Hur kan jag mäta min framgång?
  • Uppmanar aspekter av mitt liv mig att spendera mer pengar?

För en kassajournal och registrera vad du köpte, hur du mådde och vad som fick köpet att dyka längre in i ditt spenderande psyke. Med dessa svar till hands kan du förutse dina sårbara perioder eller shoppingvanor baserade, som kan vara baserade på känslor eller infall. Detta kommer att minimera skadorna på dina stående skulder.

Planera och stöd

I likhet med budgetering kommer en konkret plan och en lista över oförutsedda händelser att hjälpa dig att göra förändringen från pengarsnurr till en sparsam spenderare. Så småningom kommer detta att leda till att du firar att du har full kontroll över dina skulder. Skriv ner hur du ska uppnå de mål du har tänkt ut. Implementera direkta strategier för att hantera dessa svaga ögonblick.

Fråga dig själv:

  • Ska jag rulla över det mindre kortet till det större kortet för att effektivisera faktureringsperioderna ?
  • Ska jag börja direktdebitera betalningar så att jag inte kan glömma?
  • Vad kommer min budget att bestå av?
  • Och viktigast av allt, hur kommer jag att belöna mig själv om jag når mina korta och långsiktiga mål?
  • Behöver du förbinda dig till en betalningsplan?

Se också till att din partner eller familj är på samma sida. Prata ärligt om dina personliga och gruppmål, rädslor och kamper. Var aldrig rädd för att prata med professionella eller ens starta en egen stödgrupp för att träffa andra i en liknande situation. Solidaritet och enighet kommer att ta dig igenom alla svåra tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *