Budgettips – 8 smarta sätt att spara Pengar på Mat

Spartips

Letar du efter smarta budgettips för att spara på mat? Bli en strategisk mathandlare genom att lära dig dessa sätt att spara pengar på mat innan du beger dig till matbutiken.

Du kan göra det på ett ärligt sätt och du kan göra dessa från bekvämligheten av din soffa. Slösa inte pengar varje gång du ger dig in i en matbutik. Dessa praktiska budgeteringstips är mycket enkla att följa.

Lär dig dessa budgeteringstips för att spara pengar på mat

1 . Börja med att sätta en budget

Sätt alltid riktlinjer kring dina avsedda utgifter innan du ger dig ut till matbutiken.

2. Utmana dig själv

Sätt upp utmaningar för dig själv. Kan du äta middag den här veckan för bara 500kr trots att din budget är 1000kr? Kan du bara föreställa dig besparingarna om du gjorde detta varje vecka?

3. Ta kontanter

Undvik att ta ditt bankomatkort om du är någon som regelbundet spenderar för mycket. Ta bara en viss summa kontanter till matbutiken och inte mer. Spara kvitton för att spåra utgifter.

4. Budgetera med presentkort

Köp fyra presentkort på 100kr för månaden. Ta ett kort varje vecka som din budget.

5. Halvera din lista

Skriv en lista. Halvera den nu. Se vad du verkligen kan leva utan.

6. Skippa engångsartiklar

Ta bort engångsartiklar från din inköpslista. Hitta alternativ. Använd till exempel en handduk istället för pappershandduk.

7. Dela upp det

Dela upp kontanter i högar. Lägg dina pengar i ett kuvert. När pengarna är borta finns det inget kvar. Du måste klara dig.

8. Kvittolåda

Håll en låda i köket för pengar och kvitton för dina matvaror. Om du har extrapengar från shopping, lägg tillbaka dem till nästa vecka för att minska dina utgifter.

Lägg alla extrapengar från en livsmedelsbutik i en spargris. Det kommer snart att bli mycket!

Gör antingen allt själv så att du kan hålla koll och hålla dig till din budget eller utbilda andra i hemmet om ditt budgetsystem. Överväg att använda ett livsmedelsplaneringssystem för att hjälpa dig hålla dig till en budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *