7 praktiska sätt att tjäna snabba pengar den här veckan

7 Praktiska sätt att Tjäna Snabba Pengar den här Veckan

Spartips

Våren är snart här och jag samlar ihop några snabba sätt att rensa bort röran och tjäna lite snabba pengar den här veckan. Läs vidare för att upptäcka hur du kan tjäna pengar på att sälja dina grejer, hur du använder priskontroller för att sälja och spara och hur du undviker typiska slösande aktiviteter. Resultaten kommer att överraska dig och ge dig lycka i form av extra pengar. Yay!

Några sätt att förlora pengar

Det finns många sätt att förlora pengar varje dag. Här är några exempel:

 1. Du kan förlora pengar så fort du blir fångad av en fartkamera.
 2. Du kan slänga bort 500kr i den enkla shoppingen av att ”titta runt i butikerna” och köpa slumpmässiga föremål i en stormarknadsvagn.
 3. Du kan slänga bort lite mer pengar genom att låta lampor vara tända runt huset, duscha långa tider och höja värmen.
 4. Du kan sedan bränna alla extra kontanter du hade genom att betala dessa elräkningar för sent.

Jag är säker på att du förstår min drift.

Folk kastar pengar varje dag och de gör det slumpmässigt, glatt och utan att tänka på det. Vi är alla alldeles för upptagna.

Anledningar till att du kan behöva extra pengar

Kanske behöver du mer av det gröna av andra skäl än levnadskostnaderna.

Här är några anledningar till att jag behöver lite extra pengar just nu:

 1. Jag måste ta mig till min brors bröllop i under högsäsong, strax före nyår och med hela familjen.
 2. Jag skulle gärna köpa den senaste iPhonen (skärmen på min iPhone 5 är för liten), så jag kan läsa text meddelanden utan att behöva hitta mina glasögon!
 3. Mina barn vill köpa sin pappa en riktigt häftig farsdagspresent i år, snarare än strumpor och jocks.
 4. Jag skulle vilja köpa en PS4 till min 10-åring i julklapp och de kostar en dryg slant.
 5. Vi måste slutföra vårt renoveringsprojekt till jul.
 6. Sonen och jag behöver båda nya datorer.

Det finns många fler anledningar till att behöva extra pengar men tro mig, men jag skulle ta för mycket tid på att lista dem.

Sammanfattningsvis

 1. Folk slänger pengar dagligen utan att märka det. Så vi måste hitta sätt att spara mer och spendera mindre.
 2. Vi skulle alla behöva mer pengar för extrafunktionerna i livet. Så vi måste hitta sätt att tjäna extra pengar.

Hur du tjänar 4000 kr extra utan att arbeta

För att komma igång med denna veckas snabba satsning på att tjäna pengar Jag gör den här övningen var sjätte månad och tipsen här kommer att förändra din ekonomi över en natt.

Här är det stora tipset

Det är inte vad du gör. Det är så du sparar och inte spenderar.

7 snabba och praktiska sätt att tjäna snabba pengar den här veckan

1. Reservbyte

Det är så mina barn för närvarande tjänar pengar, men ärligt talat – det här fungerar för alla och du kan göra det här just nu. Bli en asätare i ditt eget hus och gå runt som en liten duva och se över allt som förlorar pengar.

Här är några bra ställen att titta på:

 1. Under sängen
 2. Inuti tvätten maskin (gumminsatsen innanför dörren)
 3. Skräplådan
 4. I skrivbordslådor och sängbord
 5. Fickor med jackor och byxor (garderoben!)
 6. Bakom soffan
 7. I bilen mellan och under sätena
 8. I soffans springor och under det
 9. Under mattor och mattor
 10. I din plånbok såklart (den där hemliga fickan du har inte kolla mycket)

Åtgärd: Gå på rensningsjakt just nu eller när du kommer hem från jobbet. Lägg lite snabba mynt i fickan idag.

2. Sälj dina prylar

Våren är snart här och om du är som jag tittar du redan på skräphögarna som samlas under vintern. Nu är det perfekta tillfället att ta en ordentlig titt runt ditt hem och hitta sätt att rensa bort röran samtidigt som du tjänar lite snabba pengar vid sidan av.

Min favoritsajt är Gumtree eftersom jag upptäcker att auktionssajter som eBay nu har höga priser på grund av deras auktionsliknande listor. Jag älskar Gumtree, Blocket och Tradera eftersom försäljningen går snabbt, folk dyker upp, betalar dig kontant och sedan tar bort dina oönskade föremål. Det är en riktig win-win. Dessutom finns det hundratals fynd att hitta.

Jag älskar också deras app, eftersom jag kan gå runt i mitt hus, fotografera sakerna jag skulle vilja sälja och omedelbart lista dem – precis där på plats.

Här är en lista över bara några av de besparingar jag har gjort i år på min renovering med Gumtree:

  1. Caesarstone köksbänk 2500 kr
  2. 900 mm ugn 2500 kr
  3. 500 mattplattor för 10 kr styck – 5000 kr
  4. Helt nya köksskåp på mått – 8000 kr
  5. Skjutdörrar – 12000 kr

Om det inte vore för Gumtree skulle jag ha spenderat totalt 125 000 kr. Istället har jag spenderat bara 30 000 kr för ett nytt kök plus ugn, matta för hela huset och skjutdörrar.

Som ni kan föreställa er är jag helt nöjd över att ha sparat nära 100 000 kr genom att spendera tid på Gumtree!!!

Och de har också ett bra verktyg för säljare som vill få rätt prissättning på varor. Verktyget heter Price Checker och är utmärkt för föremål som hemelektronik. Om du är en säljare kan du bestämma rätt marknadspris för din vara. Om du till exempel säljer en iPhone kommer det här verktyget att avgöra det bästa priset för att lista din iPhone. Som köpare kan du också vara säker på att du inte kommer att betala för mycket för varan eller så kan du ta reda på dess värde innan du gör ett köp.

Om du planerar att sälja dina grejer och rensa bort röran i vår, var noga med att använda tekniska verktyg som Price Checker för att förenkla processen och göra det superenkelt att lista dina varor.

Åtgärd: Ladda ner Gumtree-appen och börja lista några föremål till salu. Du kan ha extra pengar i fickan redan i kväll, imorgon eller i slutet av veckan.

3. Ta tillbaka returer

Jag är säker på att du håller med om att returer är en smärta och att folk tenderar att förvara dem i skåp under en tid då de kan ta tillbaka dem.

Här är det stora tipset med returer:

Stäng aldrig in en retur i ett skåp

Placera den nära ytterdörren eller i din bil

På så sätt, nästa gång du lämnar huset eller är i butikerna i din bil, kommer du ihåg att returnera varan.

Åtgärd: Gå runt huset just nu och samla ihop alla de avkastningar du har ”menat ta tillbaka.” Du kan få ihop lite snabba pengar idag!

4. Skär utgifter

Som moderna konsumenter med ett hektiskt liv är det lätt att låta prenumerationer och autogiro springa iväg hos oss. Spendera tid denna vecka på att gå igenom dina konton online. Ladda ner en rapport för den senaste månaden och markera utgifter på listan som du kan plocka ut. Var hänsynslös med den här övningen.

Försök att hitta ”gratisversioner” av samma objekt. Om du till exempel har Foxtel eller Netflix, överväg att investera i en box (t.ex. Apple TV) för att streama YouTube eller Internet till din tv. Ganska oanvända gymmedlemskap och hitta en bolåne- eller försäkringsmäklare för att drastiskt minska dina utgifter.

Håll ut med denna övning tills du inte hittar något annat att ta med dig. Du kommer att sitta kvar med en avsevärd ökning av kassaflödet nästa månad! Jippie! Belöna dig själv för allt hårt arbete genom att använda en del av besparingarna! Lägg nu bort resten för en nödsituation.

Åtgärd: Blockera tid i din kalender den här veckan att gå igenom månadens utgifter. Tillbringa en kväll medan du tittar på TV genom att skära ned prenumerationer online eller skicka e-post till företag med uppsägningar. Gör en lista över besparingarna för att registrera dina framsteg.

5. Hoppa över en mataffär eller laga mat i lösvikt

Livsmedel är en stor veckokostnad och du kan spara tusentals varje år bara genom att hoppa över en livsmedelsbutik. Jag gör detta regelbundet och faktiskt, jag planerar inte resor till snabbköpet om de inte är absolut nödvändiga. Använd upp allt i ditt hem innan du ger dig in i en mataffär. Anledningen till att du till varje pris bör undvika att ”gå i butikerna” är att marknadsföringen är extremt stark i stormarknader. Så även om du går dit för att köpa mjölk är det troligt att du kommer tillbaka med mycket mer än bara mjölk. Ju färre resor du gör till butikerna desto bättre – punkt.

Tips: Förvara alltid mjölk med lång livslängd, bröd (för frysen) och föremål som kan få dig att göra de där ”snabba resorna upp i butikerna”.

Handling: Ska du till butikerna ikväll eller någon gång i veckan? Sluta! Gå in igen, rota runt i din kyl och frys och utmana dig själv till en cook-up med det som finns i huset. Dela dina skapelser i kommentarerna nedan.

6. Betala dina räkningar när de kommer in

Även om du kanske gillar att göra den här uppgiften i bulk, kan det vara lika effektivt att helt enkelt betala räkningar när de kommer in. Gör detta särskilt för el- och gasräkningar, som ådrar sig högre avgifter om de inte betalas i tid. Om du får denna vana minskar du risken för att bli ”över huvudet” med räkningar och du kommer alltid att ha en rättvis uppfattning om vad som verkligen finns på ditt bankkonto.

Åtgärd: Få ut alla räkningar som ligger på ditt skrivbord idag och betala dem. Gör detta varje dag den här veckan – om pengarna tillåter.

7. Stanna hemma – det kostar pengar att gå ut

Och här är det enklaste tipset av alla:

Att lämna huset kostar pengar. Om du blir bättre på att hitta saker att göra hemma (dvs. hitta en hobby) kommer du att spara pengar. Alternativt kan du hitta utomhusäventyr som trädgårdsarbete, en promenad eller cykeltur, som inte är beroende av resekostnader, din bil eller att betala någonting.

Åtgärd: Skriv ner två aktiviteter du gör utanför hemmet som kostar dig pengar. Hitta nu en ersättare hemma för dessa aktiviteter som kommer att spara pengar.


Har du några bra sätt att spara eller tjäna pengar den här veckan? Se till att dela dem i kommentarerna nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *