Spara Pengar på att Budgetera med Smarta Tips

Spartips

Om du sparar till något du vill ha på säg 12 månader – överväg dessa tips. Kanske behöver du en bättre bil eller några nya kläder till jobbet? Oavsett dina behov måste du vidta en bestämd handling för att få det du vill ha. Du bör också undvika att ta från besparingarna för ditt mål. Spara pengar budgetering med dessa hemligheter och du kommer snabbt att ha det som står på din önskelista.

Sätt ditt mål med ett fast datum

Bestäm ett fast datum och tid för ditt mål. På så sätt kan du dela upp ditt mål efter månad, vecka och sedan uppgift för veckan.

Bekräfta det belopp du behöver

Skriv nu ner hur mycket du behöver för att nå ditt mål. Om du till exempel vill spara pengar på att budgetera för en ny bil skriv ner hur mycket du vill spendera på din blivande bil. Dela nu upp det beloppet efter månad och vecka. Du har nu en figur som du kan arbeta med.

Sätt upp en automatisk sparplan

Gå nu online och skapa en automatisk sparplan för beloppet. Försök att skaffa ett konto online som inte är kopplat till din nuvarande bank. Du kan skapa sparkonton och döpa dem till vad du vill. Detta gör det enkelt att se vad du har på varje konto. T.ex. sparande till semester eller en bil.

Sätt upp olika budgetar och konton

Om du har flera mål, sätt upp en autogiro för varje. Du kommer att njuta av att se dina besparingar växa över tiden. Detta gör det enkelt att spara pengar i budgeten.

Om du inte sparar till något speciellt

Om du bara vill spara på olika områden i ditt liv, överväg ett ekonomiverktyg. Du kan ställa in budgetar och prognoser här och spåra hur du går med varje kategori. Vissa verktyg matar in dina bankkonton i dess instrumentpanel. Du kan få automatiska uppdateringar om hur du spårar enligt de budgetar du ställer in.

Var realistisk

Slutligen, var realistisk med dina budgetar enligt din livsstil. Sätt inte upp löjliga budgetar som du inte kan uppnå. Sätt mål som du kan nå och pricka av dina prestationer varje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *