Ur och Penn

Blogg

Smyckesbutiken Ur och Penn är idag en av Sveriges, och även Skandinaviens, ledande butik för smycken, modeaccessoarer och klockor.

Det finns över 100 butiker och företaget fungerar även som ett dotterbolag för Hennes & Mauritz.

Ur & Penns Historia

Uropenn grundades år 1943 av Erling Persson. Företaget blev dock uppköpt år 2002 av en före detta torghandlare från Libanon vid namn Ayad Al Saffar.

Ayad utvecklade en ny strategi för Ur Penn som innebar ett brett och prisvärt produktkoncept. Företaget jobbar även för en bättre värld. De har skapat ett välgörenhetsprojekt vid namn Ur&Penn Foundation.

Stiftelsen främjar sociala och humanitära insatser hos behövande.

Utbud

Ur o penn har ett brett sortiment av smycken och accessoarer. Du kan hitta allt från klockor, kedjor och berlocker, till hårsnoddar, halsband och väskor. De har även ett brett utbud av varumärken som du kan hitta i deras butiker. Några exempel är:

 • Montini
 • Calvin Klein
 • Gant
 • Grace

Du kan även införskaffa dig personliga smycken. Till exempelvis halsband och armband med ditt namn på, eller berlocker, halsband armband eller klockor med gravyr.

Hos Ur & Penn kan du hitta varor till både de yngsta, till de äldsta. Du kan handla vackra smycken till dig, eller presenter till andra. Besök Ur&Penn för att hitta perfekta bröllopspresenter, födelsedags presenter eller student och konfirmations presenter.

Trygghetspaket

UrochPenn har även ett paket du kan köpa som ger dig en garanti för dina smycken och accessoarer. Om olyckan är framme och din vara försvinner eller går sönder, kan du ha nytta av att skaffa dig ett trygghetspaket.

Affärer

Det finns över 100 Ut och Penn i Sverige och Finland. De har även e-handel vilket innebär att du kan handla vart du än befinner dig, och vad än klockan är. Butikerna finns i många Svenska städer, bland annat:

 • Umeå
 • Örebro
 • Sundsvall
 • Luleå
 • Göteborg
 • Halmstad
 • Kristianstad

Du kan ofta hitta Uroch Penn i flera köpcenter, eller som små butiker på gator och torg. Det flesta affärerna öppnar klockan 10 och stänger vid 18 tiden.

Håltagning

Hos UroPenn se kan du även ta hål i ditt, eller ditt barns öron. Företaget använder sig av Inverness som är ett system som är utvecklat så att håltagningen sker så bra som möjligt. Processen är smidig och säker med den avancerade teknologin. Håltagningen sker såhär:

 1. Öronsnibben, eller stället där du vill ha ditt smycke, rengörs noga med en steril engångsservett.
 2. Sedan markeras placeringen du vill ha ditt smycke på.
 3. Med ett lätt tryck förs ditt valda örhänge in i örat. Sedan fäster det sig automatiskt i säkerhetslåset.

Med hjälp av säkerhetslåset på dina nya örhängen, skyddas dina öron från tippen som då inte sitter för hårt. Detta ger ett luftigt utrymme som tillåter ditt nya hål att läka. Du behöver vara minst 18 år för att få ta hål i öronen. Är du yngre, behöver du målsmans godkännande. När håltagningen är gjord, får du skötselanvisningar så att du kan ta hand om örat på bästa sätt.

Rea

Hos Ur o Pen kan du ofta fynda smycken och accessoarer. Inte nog med att normalpriset är lågt, har de ofta stora reor och erbjudanden så att du som kund kan ta del av det breda utbudet för ett lågt pris. Fynda örhängen för 20 kronor, halsband för 30 eller hårsnoddar för fem kronor. Du kan ibland även köpa dig en överraskningspåse. Då köper du en fin påse vars innehåll blir en överraskning.

Klockservice

Hos Ur se kan du även få hjälp med att laga din klocka. Du kan få hjälp med att byta armbandet, lägga till eller ta bort länkar, byta glas eller få en fullständig service. Personalen hos Ur & Penn är utbildade till att hjälpa till med enklare problem hos din klocka. Är det en större reparation som behöver göras, skickar de in klockan till deras urmakare.

Rengöring

Vill du få en djupverkande rengöring till din klocka, kan du få hjälp med detta av Ur och Penn personal. Du kan till exempel köpa en så kallad ultraljudsrengöring som är ett effektivt sätt att ta bort döda hudceller och smuts på. Rengöringen görs på metallänkar och smycken. Bäst lämpade är de som består av stål, guldplätering, guld eller titan. Processen tar ungefär 8 minuter och du är sedan redo att sätta på dig en ren och fin klocka.

Fraktalternativ

Har du ingen butik i närheten, kan du handla Ur o Penn produkter på nätet. Det är 30 dagars öppet köp och du får fri frakt om du handlar för minst 399 kronor. Du kan välja mellan att få ditt paket hemskickat till din brevlåda eller till din ytterdörr, få din leverans till ditt postombud, få din leverans till valfri Ur och Penn affär eller få dina varor i ett brev som postas hem till dig.

Oavsett om du är ute efter smycken, håraccessoarer eller modeaccessoarer så har Ur&Penn alltid ett brett sortiment med kvalitativa produkter till bra priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *