En omfattande guide för att finansiera en elscooter

Blogg Ekonomi

Även om kostnaden för elscootrar har minskat dramatiskt de senaste åren, är även de som kallas budgetmodeller fortfarande inte helt billiga.

Ännu viktigare är att de flesta individer önskar en elscooter av högre kvalitet, som kan kosta uppåt 10 000 kr en summa som redan är utom räckhåll för de flesta familjer. Även om man kan lyckas hitta bättre priser hos jämförelsesajter som https://elsparkcykeln.se så kan priset ofta bli högt.

Därför är finansiering ett vanligt val bland köparna. När det gäller att finansiera en elscooter har du många alternativ, men det finns några saker du bör tänka på.

Är det möjligt att få ett lån för en elscooter?

Eftersom butiker vanligtvis samarbetar med ett finansföretag kan webbutik som säljer elscooters göra det enkelt att få finansiering. Hela transaktionen kan genomföras online i några få enkla steg. Denna finansieringsmetod brukar heta ”köp nu, betala senare” eller dylikt.

Det mer tidskrävande alternativet är att söka ett personligt lån privatlån för att täcka kostnaden för din elscooter.

Hur mycket kostar det att köpa en elscooter?

Med hjälp av tredjepartsfinansieringsorganisationer gör de finaste återförsäljarna av elscooters det enkelt och, enligt min mening.

De flesta återförsäljare i Sverige har Klarna tillgängliga för sina konsumenter som primärt alternativ för finansiering. Klarna är ett världsomspännande företag som verkar i stora delar av västvärlden. 

Är det svårt att få finansiering för en elscooter?

Elscooters är inte billiga, men de är inte heller oöverkomligt dyra, vilket innebär att finansieringsbeloppen inte är överdrivna i de flesta fall. På grund av detta är det vanligtvis inget problem att skaffa ett lån för en elscooter. 

Ett lån för en elscooter brukar godkännas omgående

Godkännandetiderna för lån för elscooter varierar ofta från några minuter till en dag. I vissa fall, till exempel vid mer komplicerade scenarier och låneansökningar. Handlaren får betalt inom några dagar efter att lånet har beviljats.

Ett lån för en elscooter kommer med en ränta.

Det finns ett antal faktorer som kan påverka den ränta du betalar för ett lån för en elscooter. Dessa inkluderar typen av handlare, typen av finansieringsföretag och din kreditvärdighet. Vissa handlare och finansieringsorganisationer erbjuder 0 % ränta till kunder med god kreditvärdighet som betalar med mindre belopp under en kortare tidsperiod. Räntorna för personer med svag kreditvärdighet kan dock gå så högt som 30 procent eller mer.

Delbetalning av elscooter. Vad kostar det?

Beroende på priset, antalet avbetalningar du måste göra och räntan på ditt lån varierar din månadskostnad. En månadsbetalning på 1000 kr på en scooter för 12 000 kr skulle ge en totalkostnad på 13 300 kr om du finansierar den i ett år med en ränta på 10 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *