Allt du behöver veta om kontokredit

Ekonomi

Kontokredit är en flexibel typ av lån som ger dig möjlighet att låna pengar upp till en viss gräns, och du betalar endast ränta för det belopp du faktiskt använder. Denna typ av lån erbjuder flexibla villkor och en ränta som är överkomlig för de flesta. Du kan ansöka om valfri kreditgräns och göra uttag när det passar dig.

Kontokredit är en modern och flexibel lösning för dem som behöver tillgång till extra pengar utan att binda sig till en fast återbetalningsplan. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för dem som värdesätter flexibilitet och kontroll över sin ekonomi.

En av de stora fördelarna med kontokredit är att du bara betalar för det du använder. Detta innebär att om du inte använder hela din tillgängliga kredit, betalar du inte ränta på den oanvända delen. Detta kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för dem som inte är säkra på hur mycket pengar de faktiskt kommer att behöva.

Frågor och svar om Kontokredit

 1. Vad är en kontokredit? En kontokredit är ett lån utan säkerhet med flexibel återbetalning och utan ett bestämt återbetalningsdatum. Du väljer ett maximalt kreditbelopp och kan sedan utnyttja det genom att begära uttag till ditt vanliga bankkonto. Du betalar endast ränta för det belopp du faktiskt har utnyttjat.
 2. Vilka är fördelarna med en kontokredit? Fördelarna med en kontokredit inkluderar dess flexibilitet och möjligheten att endast betala ränta för det belopp du faktiskt använder. Dessutom kan du göra uttag på valfritt belopp när du önskar, vilket ger dig stor kontroll över ditt lån.
 3. Är det möjligt att få en kontokredit trots betalningsanmärkning? Ja, det är möjligt att få en kontokredit hos Brixo trots betalningsanmärkning. Brixo ser till helheten och inte bara till historiken. Det är viktigare när i tiden en betalningsanmärkning inträffade än hur många de är.
 4. Hur snabbt kan jag få min kontokredit utbetald? När du har blivit beviljad en kontokredit hos Brixo betalas beloppet ut samma dag som din ansökan godkänts. Du har pengarna på kontot inom 1 bankdag.
 5. Hur betalar jag tillbaka min kontokredit? Amorteringar och ränta betalas månadsvis. Minsta belopp att betala för amortering och ränta framgår av månadsavin som förfaller den 26:e varje månad. Du kan också när som helst flexibelt återbetala hela krediten utan extra kostnad.
 6. Kan jag höja min kreditgräns? Ja, efter att du har gjort två månadsinbetalningar kan du ansöka om en högre kreditgräns. Ansökan om utökad kreditgräns görs online på Brixos hemsida.
 7. Hur gör jag uttag från min kontokredit? För att göra uttag från din kontokredit loggar du in på ”Mina Sidor” på Brixos hemsida och begär ett uttag på det belopp du önskar.
 8. Kan jag lösa min kontokredit i förtid? Ja, det är alltid möjligt att lösa krediteni förtid, helt utan extra kostnad. Du behöver bara betala in det utestående beloppet (det belopp du har använt plus ränta).
 9. Vad skiljer ett vanligt lån från en kontokredit? Ett vanligt lån har en fast återbetalningsplan medan kontokrediten är flexibel. Det innebär att du efter återbetalning kan göra nya uttag och återställa krediten så att du återigen utnyttjar valfritt belopp upp till kreditgränsen.
 10. Vem kan söka en kontokredit hos Brixo? För att söka en kontokredit hos Brixo ska du ha fyllt 18 år vid ansökningstillfället, vara folkbokförd i Sverige, och ha en årsinkomst på minst 150 000 kr. Du ska också vara fri från skulder hos Kronofogden.
 11. Hur ansöker jag om en kontokredit hos Brixo? För att ansöka om en kontokredit fyller du i ett formulär på Brixos hemsida. I formuläret behöver de kontaktuppgifter och vissa uppgifter om din ekonomi. Adress och namn hämtas automatiskt från folkbokföringen. Ansökan är utan UC, men med kreditupplysning från Bisnode.
 12. Hur betalar jag tillbaka min kontokredit? Kontokrediten återbetalas månadsvis med ett minsta belopp om 5 % av utestående skuld, men alltid med ett minsta belopp om 500 kronor. Återbetalning sker med autogiro. Det är också möjligt att när som helst göra extrabetalningar med valfritt belopp för att minska räntekostnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *