lånetipsen.se

Låna Pengar med Låg Kreditvärdighet – Allt du Bör Veta!

Banklån Ekonomi Privatlån

En av de sakerna långivare tittar på när du ansöker om ett lån är din kreditvärdiget. På grund av detta kan en dålig kreditvärdighet påverka din möjlighet att ta ett lån.

Hur dåliga kreditvärdiget påverkar dina lånmöjligheter

Konsumenter i kategorin bra till utmärkt kreditvärdighet får de lägsta räntorna och de bästa lånevillkoren. Konsumenter i de dåliga och extremt dåliga kategorierna av kreditvärdiget är belastade med höga räntekostnader och kanske inte godkänns för lån alls. Folk i mitten måste väga kostnaden för ett dåligt kreditlån mot vinsten de hoppas kunna tjäna med pengarna för att betala räkningarna.

Generellt sett, när du har en dålig kreditvärdighet är det svårare att få lån. En del långivare godkänner inte lånesökare med dålig kreditvärdighet, och detta kan göra att du behöver vända dig till andra långivare. Generellt sådana långivare med högre räntor och högre lånekostnader.

Generellt, ju bättre din kreditvärdighet är, desto mer sannolikt är det att du får du en bra affär på ett lån. Dålig kreditvärdiget är riskabla affärer och låntagare straffas för det med höga räntor.

Hur man får ett lån med dålig kreditvärdighet

Om detta inte är en nödsituation skulle det första steget vara att förbättra din kreditvärdighet så att du har råd med det lån du behöver och inte behöver betala så mycket i ränta.

Betala räkningar i tid, särskilt på kreditkort; minska kortbalansen till mindre än 30% av kreditgränsen. Slutligen ansök inte om någon ny kredit.

Kombinationen av dessa tre faktorer – betalning i tid; lågt kreditanvändning inga nya kreditansökningar – står för en stor del av din kreditvärdighet. Det är inte orealistiskt att tro att en ansträngning på dessa tre fronter kan höja din värdighet ganska mycket över en period av 6 månader till ett år.

Om detta emellertid är en nödsituation och din ansökan om lån har avslås upprepade gånger på grund av dålig kredit eller ingen kredit, kan det hjälpa att be en bank eller kreditförvaltare om en personlig intervju för att övertyga dem om att du är kreditvärdigt.

Om du får den intervjun, se till att du är förberedd med dokument som bevisar att du utgör en lägre risk än din kreditvärdioghet säger. Utlåningsinstitutioner älskar stabilitet. Det hjälper definitivt ditt fall om du kan visa dem att du har bott i samma hus (eller stad) och arbetat samma jobb (helst för samma arbetsgivare) i flera år.

Vanliga saker att ta med som bevisar din kreditvärdighet inkluderar:

  • Skattedeklarationer
  • Detaljer om din jobbhistorik, inklusive lönutdrag
  • Lista över tillgångar som hem, bil, egendom och var du står på att betala dem
  • Lista över osäkra skulder som kreditkort, studielån och medicinska räkningar
  • Kontoutdrag för kontroll, sparande, löneutdrag

Inte alla dessa dokument krävs, men om du har en dålig kreditvärdighet kommer allt du kan producera som visar att du har blivit ansvarig med dina pengar att betraktas som ett plus

För- och nackdelar med dåliga kreditlån

Det är vettigt att vara försiktig när du tar ett lån, men om du har dålig kredit, gör det inte värre. Dåliga lånegivare är alltför glada att ta dina pengar och göra ditt liv eländigt.

Det är dags att leta någon annanstans om långivaren:

  • Inte kräver kreditkontroll
    inte kontrollerar inte din inkomst
  • garanterar att du blir godkänd

Fördelar med ett dåligt kreditlån

Lån för dålig kredit är snabba: De flesta låneansökningar är tillgängliga online och det tar bara några timmar att få svar. På vissa ställen kan du ha pengarna på ditt konto inom en dag.

Lägre ränta på kreditkort

Om du kan få ett dåligt kreditlån skulle det troligen komma till en lägre ränta än du betalar för kreditkortsskuld.

Många långivaralternativ

Antalet peer-to-peer-utlåningsföretag verkar fördubblas varje år. Om du är tålmodig och låter långivare konkurrera om ditt företag kan du hitta ett lån med en ränta som du har råd med.

Längd för återbetalningstid

Beroende på vem som långivaren är kan återbetalningsvillkoren sträcka sig från 1 till 5 år.

Förbättra din kreditpoäng

Om du förbinder dig att göra betalningar i tid kommer din kreditvärdighet att förbättras och göra dig till en mer önskvärd kandidat nästa gång du behöver ett lån.

Nackdelar med dåliga kreditlån

Höga räntor: Du är en risk, så långivaren vill ha en belöning; ibland en enorm belöning.

Avgifter och påföljder: Läs det finstilta. Finns det en låneavgift? Vad är förseningsavgiften? Förskottsbetalning? Kontrollera noggrant – vissa långivare tar ut en avgift för betalningar med check.

Ibland krävs säkerhet: Du kan behöva sätta ett hus eller en bil som säkerhet för att få lånet. Om du missar betalningar kan du förlora det huset eller bilen.

Kan öka skulden: Det är viktigt att budgetera och se till att du har råd med vad du lånar. Dåliga långivare tar alltför gärna med dina pengar. Beslut bör ha långsiktiga fördelar. Om du är osäker, träffa en kreditrådgivare för att diskutera alternativ.

Bedöm flera erbjudanden innan du fattar ett slutgiltigt beslut: Jämförelsen ger dig en chans att jämföra och undersöka det företag du så småningom väljer.

Skaffa en medlånetagare

Om det inte går att låna från en vän eller släkting kan du ändå kontakta någon du känner med god kredit om medlån för ett dåligt kreditlån.

Med en kvalificerad medlånetagare kommer långivaren att fastställa lånevillkoren baserat på kreditpoängen för den person med god kredit, som då är lika ansvarig för återbetalningen. All betalningsinformation kommer att registreras på både din kreditrapport och din medlånetagare, så om du inte betalar lånet, eller om du är sen med betalningar, lider ni båda – och du har skadat medunderskrivaren (vanligtvis en nära släkting eller vän). Om du gör betalningar i rätt tid kommer din egen poäng att förbättras, vilket gör det lättare att få framtida lån utan medunderskrivare.

Säkra mot osäkra dåliga kreditlån

Om din kreditvärdighet har röda flaggor kan den bästa chansen att få pengar du behöver vara genom ett säkrat lån.

Ett säkrat lån är ett lån där du lånar mot en tillgång du äger, till exempel ett hem, bil, båt, fastighet, sparande eller till och med aktier. Långivaren kommer att hålla tillgången som säkerhet mot att du inte betalar lånet. Om du inte betalar tillbaka lånet förlorar du tillgången. Säkra lån erbjuder lägre räntor, bättre villkor och tillgång till större summor pengar än lån utan säkerhet.

Ett lån utan säkerhet har inget annat än ett löfte om att du ska betala tillbaka det och det kan vara mycket svårt att få från de flesta banker. Banker är villiga att låna lån utan säkerhet till sina bästa kunder – människor som har inkomst och kredithistoria för att bevisa att de kommer att återbetala lånet – men är mycket försiktiga med att låna ut pengar annars.

Ett lån utan säkerhet är ingen stor risk för låntagaren, men hög risk för banken, så du kan förvänta dig betydligt högre räntekostnader och liten flexibilitet vad gäller kvalificering eller villkor för lånen.

Vissa banker kommer att göra säkra lån baserat på det belopp du har på ett sparkonto eller värdet på alla aktier du äger. Värdet av att få ett säkrat lån mot besparingar eller aktier är att du inte behöver avveckla tillgången, så när du har betalat av lånet äger du fortfarande besparingarna eller aktierna.

Men om du planerar att använda sparande eller aktier som säkerhet, föreslår de flesta finansiella rådgivare att du säljer dem och använder pengarna för att betala skulden. Varför låna till en hög ränta om medlen finns där för att undvika lån?

De goda nyheterna för alla inblandade är att betala av lånet, oavsett om det är säkert eller utan säkerhet, kommer att förbättra din kreditpoäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *