Ta ut kredit: 4 ihållande missuppfattningar om kredit och lån

Ta ut kredit: 4 Vanliga Missuppfattningar om Kredit och Lån

Privatlån

”Lån är skuldfällor!” – “Håll händerna borta från dem – allt är bara en rip-off!” Potentiella låntagare hör dessa och många andra uttalanden från vänner och bekanta när det gäller att söka råd om ett låneprojekt. Men vad bygger sådana kreditnegativa uttalanden på? Tyvärr alltför ofta på ihållande fel och halva sanningar. Dags att ”städa upp” de 5 mest ihållande misstagen om kredit och lån.

”Lån betyder skulder och du bör undvika dem så mycket som möjligt!” När det gäller att få råd från vänner och bekanta om att ta upp en kredit eller ett lån är ovanstående mening troligen en av de vanligaste råden. Även om sådana råd utan tvekan är väl menade, hjälper det inte den som ställer frågan att lösa sin ekonomiska sits. Även en ofta menande, enkel mening som ”Håll händerna borta!” Är inte särskilt bra. Frågan som uppstår med sådana svar om kreditfrågan är var de faktiskt kommer ifrån.

Speciellt när det gäller kredit eller upplåning cirkulerar många fel och halvsanningar ganska ihållande. Vilket innebär att råd och välmenande tips ofta kommer upp. Konsekvensen? Potentiella lånesökare är onödigt oroliga, vilket ofta leder till fel beslut när man letar efter ett lån.

För det är faktiskt ingen stor sak att finansiera nödvändiga inköp eller små förfrågningar med hjälp av lån. Förutsatt att du som lånesökare är medveten om följande och tyvärr vanligaste missuppfattningar om lån.

1. Låg inkomst motsvarar låga chanser att få ett lån

Inte korrekt! I princip kan alla som kan visa en stadig inkomst få ett lån. Snarare är de avgörande faktorerna hur högt det begärda lånebeloppet är och vad kundens kreditvärdighet är. Detta kontrolleras individuellt av specialiserade leverantörer. Därför kan även låginkomsttagare som:

  • Låga löntagare
  • Arbetslös
  • praktikant
  • studenter
  • pensionär
  • Tjänsteman
    ansöker i allmänhet om ett lån. Förutsatt att de uppfyller minimikraven för respektive låneleverantör. Kunder bör alltid ta reda på detta i detalj i förväg.

2. Husbanken är kontaktpunkt nummer 1 för billiga lån

Inte nödvändigtvis för att exempelvis husbanker måste finansiera befintliga filialnätverk och tjänster (kundrådgivning). Detta görs oftast genom högre räntor och behandlingsavgifter för lån. Följaktligen erbjuds krediter och lån i nästan alla bankinstitutioner med privatbank. Dessa är oftast avbetalningslån som beviljas privata hushåll för att finansiera konsumtionsvaror och återbetalas genom delavgifter.

Onlinebanker och de online-lån de erbjuder, å andra sidan, utan en sådan avgift eftersom inget filialnätverk måste finansieras och konsultkostnaderna (om de erbjuds) är betydligt lägre än hos en filialbank. I detta avseende är husbanken inte förstahandsvalet när man letar efter ett billigt lånerbjudande!

3. Billiga lån är alltid knutna till ett syfte

En annan missuppfattning: om långivaren vet vad lånet ska användas till är villkoren bättre. Gäller till exempel billånet, men är inte en allmän regel! Konsumentkredit liksom kontantförskott är krediter som är fria att använda för ändamålet. Även om banken ges syftet med användningen när den ansöker om ett kontantförskott, utgör detta ingen anledning för banken att erbjuda låntagaren mer gynnsamma lånevillkor än utan ett sådant omnämnande!

4. Lån är potentiella skuldfällor

Kredit = skuld! Rätt, men inte samma sak som en ”skuldfälla”. Detta påstående att lån är skuldfällor bygger främst på tron ​​att det att ta ett lån helt enkelt bekräftar en oförmåga att klara sig av sina pengar. Den som, innan han / hon tar ett lån, tydligt ser vilken verklig ekonomisk kapacitet de har nu och över den planerade lånetiden och också bygger in en säkerhetsbuffert, kommer också att kunna återbetala lånet i enlighet med avtalet. Lån blir vanligtvis en skuldfälla om din egen ekonomiska situation bedöms felaktigt eller om du inte agerar tillräckligt tidigt vid återbetalningsproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *