Fem Sätt att få Lån Snabbt & på Kort Sikt

Fem Sätt att få Lån Snabbt & på Kort Sikt

Privatlån

Av en mängd olika skäl kan du behöva ett lån med kort varsel. Vi presenterar fem olika sätt att låna pengar med kort varsel och visar vad du ska tänka på.

En studie visade nyligen att svenskarna har sin ekonomi under kontroll. Ändå konfronteras privata konsumenter upprepade gånger med situationer där kortfristiga likvida medel krävs. En förfallen faktura kan inte längre skjutas upp eller den överhängande bifogade bankkontot kan endast undvikas med en snabb handpenning. Mycket ofta är fynd orsaken till ett plötsligt behov av pengar, eftersom de bara är tillgängliga under en kort tid och konsumenten inte vill missa dem. Om bankkontot inte räcker till kan hen låna pengar med kort varsel.

Fem sätt att få ett lån snabbt och på kort sikt

Nedan presenterar vi de bästa sätten att få ett kortfristigt lån:

1. Låna pengar snabbt med ett minilån

Under internets tid har nya former av kredit etablerats. En av dem är minilånet, som anses vara det snabbaste online-lånet. Andra begrepp som används är kortfristig eller kortfristig kredit. De mest kända leverantörerna av minilån inkluderar Lendo och Advisa. Ett minilån är för lånebelopp från 1000 kr till omkring 30.000 kr med typiska villkor på 30 dagar. Alternativt är återbetalning möjlig efter 7 och upp till maximalt 180 dagar. Räntorna ligger mellan 8 och 15 procent. Med ett minilån kan konsumenter låna pengar med kort varsel eftersom de får sitt lånebelopp dagen för ansökan eller inom 24 timmar.

Leverantörer som Lendo erbjuder en betald expressbetalning, där låntagaren får pengarna på sitt konto efter 30 minuter. Betalning dagen efter att ansökan har gjorts är gratis. Med lånejämförelsesiter drar konsumenter nytta av låga räntor, och omedelbar betalning inom 24 timmar.

Obs! Med ett minilån kan du överbrygga räkningar som inte har planerats med kort varsel. Betalning kan göras inom 24 timmar. Nackdelarna är de högre räntorna jämfört med avbetalningslånet och de höga avgifterna för expressutbetalningar.

2. Ansök om en checkräkningskredit för bytesbalansen

Kunder i en bank eller sparbank som har regelbundna kontantinkvitton kan använda en checkräkningskredit. Banken beviljar lånet på egen hand eller på begäran från respektive kund. En checkräkningskredit är vanligtvis en multipel av det månatliga kontokvittot. Två till tre löneposter är vanliga. Kreditgränsen kan fyllas på med kort varsel efter samråd med bankrådgivaren. Räntan på en checkräkningskredit är hög och kan vara upp till 15 procent. Som jämförelse kostar ett avbetalningslån från 4 till 8 procent ränta. En checkräkningskredit är inte lämplig för en längre tids användning.

Obs! En checkräkning kan säkras med en checkräkningskredit. Kassakrediten ska regleras med nästa inkommande lön, eftersom checkräkningsränta är dyr.

3. Omedelbara lån med snabba utbetalningar

Direktlån är lösningen för kortfristiga likviditetsbehov. Låga räntor låter dig låna eftersom ett fynd överskrider din nuvarande budget. Kreditinstitut lovar: Snabba pengar gör nu önskemål uppfyllda. Det matchar inte alltid verkligheten. Många leverantörer använder termen omedelbart lån som ett rent reklamverktyg, för i verkligheten tar en utlovad omedelbar utbetalning upp till tio dagar.

Särskilt med stora lånebelopp spelar kreditvärdigheten och dess exakta granskning en viktig roll. Uppgifterna om den sökande och hans identitet måste verifieras. För mindre lånebelopp upp till maximalt 30 000 kr, till exempel minilånet, är kreditkraven inte så höga. Mini-låneleverantörer möjliggör snabba utbetalningar av omedelbara lån genom att använda onlineverifiering och kreditkontroller.

Obs: Ett minilån är ett alternativ för ett riktigt omedelbart lån, eftersom pengarna godkänns och betalas ut inom en dag. Villkor på upp till 180 dagar och ett maximalt lånebelopp på 30 000 kr sätter gränser.

4. Pantelån från pantsättaren

Ett pantlån erbjuder ett sätt att låna pengar från bankerna med kort varsel! Inga ansökningar eller kreditkontroller krävs. Värdefulla föremål accepteras hos pantsättaren. I gengäld erbjuds pantsättaren ett tidsbegränsat belopp. Värden som smycken och guld eller en bil kan tjäna som deposition. Konsumentvaror med lågt värde accepteras inte. Pantmäklaren ger ett pantlån under det faktiska värdet av pantobjektet. Pantgivaren har möjlighet att återbetala lånebeloppet plus avgifter efter tre månader och lösa in pantsättningen.

Obs: ett värdeföremål krävs för ett pantlån. Pengar kan lånas mot en avgift. Om depositionen inte frigörs i tid kommer den att auktioneras ut av pantbanken. Sefina Pankbank finns över hela Sverige och erbjuder pantlån i butik och online.

5. Kredit från privat

Privata givare från Internet erbjuder en lösning för kortsiktiga finansieringsbehov. På välkända onlinekreditmarknader som Lendify och Brocc finansierar privata investerare projekt av privata potentiella borgenärer. Projektet och dess presentation avgör om det finns finansierare för ett projekt. Finansieringsprocessen är vanligtvis inte slutförd inom några timmar. Villkoren är överens om mellan respektive partner. Om återbetalningen inte sker i tid kommer Kronofogden att informeras och en inkassobyrå kommer att användas för att samla in skulder.

Obs: Med Lendify och Brocc kan privatpersoner få pengar bort från bankerna. Låga räntor är endast tillgängliga om kreditintresserade har lämplig kreditvärdighet.

Slutsats: Olika alternativ för kortfristig upplåning

Om du vill låna pengar med kort varsel har du olika alternativ. En kreditgräns kan ställas in snabbt. Ett värdeföremål kan förvandlas till pengar i pantbanken. Ett lån från privat är tillgängligt från banker via lånemarknader, även om omedelbar tillgänglighet är ganska osannolik. Ett minilån har fördelen att pengarna kan betalas ut samma dag utan byråkratisk ansträngning. Räntorna är jämförbara med checkräkningskreditens. På kort sikt säkerställs hanterbara och kontrollerbara kostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *