Ta ut kredit: 4 ihållande missuppfattningar om kredit och lån

Vad är Företagskredit?

Företagslån

Om du är en företagare som vill expandera kan det vara en utmanande uppgift att få kredit oavsett om du har en bra företagskreditprofil eller inte.

Det finns ett antal faktorer som långivare tar hänsyn till när man granskar låneansökningar och normalt kan en bra företagskreditprofil betyda skillnaden mellan att få det lån du behöver eller inte.

Här är några viktiga sätt att bygga företagskredit och öka dina chanser att få kredit i framtiden:

Behåll exakt information

Att behålla korrekt information och register kan hjälpa dig att undvika olika typer av bedrägerier. Exakt information underlättar också kommunikationen om ett kreditföretag behöver kontakta ett företag om bedräglig verksamhet.

Ta ett vanligt affärslån

Ett annat enkelt sätt att bygga företagskredit är att ta ett vanligt affärslån som erbjuds av en bank. I likhet med ett kortfristigt privatlån är detta helt enkelt ett lån som du ska betala tillbaka inom en viss tidsperiod – med ränta. Vanligtvis används privatlån för nästan vad som helst, från att köpa utrustning till att köpa ett hem.

Organisera diyy företag

Om du är ensamägare måste du bilda ett aktiebolag eller ett företag för att få ett rimligt ansvarsskydd. Det är också viktigt att hålla koll på alla dina böcker och register för att legitimera ditt företag och visa för långivarna att du driver en ekonomiskt sund verksamhet med alla register som hålls ordentligt och underhålls. När du ansöker om lån överväger långivare varje aspekt av ditt företag och därför måste du se till att dina företagsregister är i rätt ordning som bevis på en rimlig och fungerande verksamhet.

Öva ekonomiskt ansvar

Att betala räkningar i tid är ett tecken på att du är kreditvärdig medan om du gör sena betalningar kommer det att ha en negativ inverkan på ditt kreditbetyg. Sättet du hanterar kassaflödet i ditt företag visar också ditt företags kreditvärdighet. När du har ansökt om kredit är det viktigt att se till att det endast används för intäktsgenererande aktiviteter istället för att köpa onödiga föremål.

Sök kredit långt innan du behöver det

Om du bara är ett litet företag som försöker expandera, behöver du minst två år för att bygga kredit innan någon finansiell långivare godkänner din låneansökan. Oftare bör du börja bygga din företagskreditprofil så snart du startar ditt företag. För att först bygga din företagskredit får du en kreditgräns eller ett säkert företagskreditkort.

Företagskreditbyggare

Välj byråer som erbjuder kredituppbyggnadsplaner för företag som gör det möjligt för små företag att skapa sin kreditprofil. En företagskreditbyggare gör det möjligt för företag att bygga krediter för säljare eller handel och etablera sin kreditprofil. Dessa planer erbjuder hjälp till företag som behöver höja kreditvärdigheten.

Om du har en dålig eller icke-existerande kreditvärdighet som hindrar ditt företag från att få tillgång till lån och andra kreditfaciliteter, var noga med att följa de ovan nämnda stegen för att ta ditt företag till nästa nivå. Bygg din företagskredit så att ditt företag kan få tillgång till olika kreditfaciliteter efter behov.

Hur får man företagskredit?

Formeln att tjäna kreditpoäng är inte svår att förstå. Ditt företag måste öppna kommersiella kreditkonton och hantera dem väl.

Innan du försöker öppna konton för ditt företag är det bäst att ställa in ditt företag ordentligt så att det kommer att vara bättre i stånd att kvalificera sig för finansiering. Följande tips kan hjälpa:

Öppna ett företagskonto

Att ha ett separat affärsbankkonto kan göra ditt företag mer trovärdigt i långivarnas ögon. Ett företags hälsa mäts ofta genom att granska kassaflödet in och ut från företagets bankkonto. Ett affärsbankkonto kan också hjälpa dig att hålla din företags- och privatekonomi åtskilda – undvika redovisningsfrågor och utmaningar vid skatte-och deklarationstid.

Typer av företagskredit

När du har lagt ditt företag på kartan genom att utföra dessa steg kan du börja fundera över vilka konton du vill öppna för att skapa din företagskreditprofil.

Här är en titt på de fyra primära typerna av företagskrediter som ditt företag kan försöka få.

Avbetalningskonton

Kommersiella avbetalningskonton är affärslån där du lånar en fast summa pengar. Du återbetalar långivaren ett fast betalningsbelopp under en viss tidsperiod. Din ränta är också fast och ändras inte från månad till månad.

Revolverande konton

De två huvudtyperna av revolverande kredit som du kan öppna för ditt företag är kredit och kreditkort. Med revolverande kredit kan du låna pengar upp till en förinställd kreditgräns. När du har betalat ner ditt saldo är du fri att debitera upp till din kreditgräns igen, så länge kontot är i gott skick.

Med ett kreditkort behöver ditt företag inte betala tillbaka hela beloppet som debiterats under en viss månad. Snarare är det bara en minimibetaling som ska betalas. Men det är klokt att betala hela ditt kontosaldo varje månad, även om det inte krävs. Om du gör det kan du undvika dyra ränteavgifter och hålla din kreditanvändningsgrad låg. Vissa kreditbetygsmodeller för företag kommer att belöna dig för att ha ett lågt utnyttjande av dina kreditkort.

Betalkort

Betalkort, som American Express, ser ut som kreditkort på utsidan. Men dessa kort fungerar mycket annorlunda än de kreditkort du kan vara van vid. Med ett betalkort måste ditt företag vanligtvis betala hela beloppet du debiterar varje månad, inte bara en minsta betalning som krävs med ett kreditkort.

Leverantörskonton

Leverantörskonton låter ditt företag betala för produkter och tjänster efter att du har köpt dem. Du kan köpa nu och betala senare, vanligtvis inom 30 dagar.

Ett leverantörskonto kan hjälpa dig att bygga ditt kassaflöde. Det kan också lägga till en positiv handelslinje i din företagskreditrapport, förutsatt att säljaren rapporterar till en kommersiell kreditbyrå.

Personliga garantier

Med många typer av företagskrediter måste du underteckna en personlig garanti för att öppna ett konto. En personlig garanti gör dig till en medunderskrivare för ditt företagslån. Om ditt företag inte betalar tillbaka sin skuld enligt överenskommelse, samtycker du till att hållas personligt ansvarig.

Bra personlig kredit kan vara en tillgång och kan hjälpa dig att kvalificera dig för företagskredit, men du bör inte underteckna en personlig garanti om du inte förstår riskerna. Du kommer att lägga din personliga ekonomi och kredit på spel om ditt företag inte kan hålla jämna steg med sina betalningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *