5 Praktiska Kreditkortstips du bör känna till

Spartips

Banker försöker hela tiden locka oss att köpa mer. Om du har ett bankkonto (i motsats till att gömma pengar under en kudde) är det troligt att du har fått många brev från banken. Dessa brev kommer att ha frestat dig att registrera dig för ett kreditkort.

Kreditkortserbjudanden från banken

Dessa erbjudanden känns nästan som erbjudandet om ”gratis” pengar. De är också spännande, med sina fantastiska guldfasader och de vackert präglade personliga numren som glittrar i solen. Vägen till större lycka är tydlig i ett erbjudandebrev om ett kreditkort från en bank.

Dessa brev från banken får en person att känna sig väldigt speciell. De är särskilt effektiva om dagen är regnig och lite trist eller om det är måndag och en person får posten efter att ha kommit tillbaka från en dag på jobbet. Ett sådant brev får en person att känna sig omedelbart rikare och lycklig på något sätt. Varför? För, till skillnad från andra erbjudanden om pengar lockar dessa kreditkortserbjudanden dig med ”gratis” pengar, som du inte verkar behöva arbeta för, och i regnet medan du står vid brevlåda – det här erbjudandet kan se ut som en biljett till lycka.

Du är inte en premiumkund

Enligt banken är du en så älskad och premiumkund – att bara du och du ensam idag kommer att vara i denna ”elit” kreditkortsklubb och du också kan vara den stolta ägaren till en av dessa fantastiska kort.

Anmäl dig inte till ”skuldklubben”

Om du registrerar dig kommer du att vara i en speciell klubb okej. Du kommer också att vara i en ännu mer speciell klubb om du inte betalar i tid. Klubben heter skuldklubben och du kommer att ha många andra vänner i den här klubben som har registrerat sig för denna för-bra-för-att-vara-sann affär.

Är inte frestelsen stor?

Kreditkort är som en stor bit chokladkaka som du kan ha om och om igen. Kakan smakar fantastiskt. Förutom om du fortsätter att äta glasyren hela tiden, så kommer den här tårtan regelbundet att komma ikapp dig i form av problem. Kreditkortsutgifter har en liknande skadlig effekt. Så småningom kommer skulden ikapp dig och ärligt talat kommer du inte ens ha råd med kakan. Ser du hur dessa scenarier snabbt kan skapa problem?

Många tror att kreditkort är en fantastisk maskin för att tjäna pengar. Många lever på kredit i alltför stor grad, men verkligheten kommer snabbt ikapp.

Många älskar kreditkort av följande anledningar:

  1. De kan få saker de vill ha direkt
  2. De verkade ha pengar hela tiden och krediten är stor!
  3. Om du inte har råd kan du få det ändå.

Sammanfattning

Livet är fantastiskt med kreditkort – tills du får räkningen. Och det är då besvären börjar…

Här är topp 5 praktiska kreditkortstips du bör veta om:

  1. Konfigurera automatisk betalning från ditt dagliga konto till ditt kreditkort.
  2. Betala alltid tillbaka hela beloppet varje månad, för att inte betala ränta på kontot.
  3. Sätt upp påminnelser så att du alltid vet när en betalning förfaller.
  4. Behandla ditt kreditkort som ett betalkort och spendera bara de pengar du har.
  5. Konsolidera dina kreditkort för att minska risken för ackumulerade skulder.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *