Vad är ett SMS lån?

Fördelar och Nackdelar med Snabblån

Privatlån

Låt oss börja med grunderna i den här. Snabblån, även kända som SMS lån är små, höga avgiftslån, kortfristiga (vanligtvis en till två veckor långa), lån som ofta används innan löning och betalas tillbaka vid lönedagen.

Det är ingen nyhet att snabblån är extremt dyra,helt enkelt för att när du när du tar ett snabblån gör de extra avgifterna som tas ut av långivaren det ofta så att totalbeloppet du får betala är betydligt högre än det belopp du lånade på grund av höga kostnader och avgifter.

Men precis som med allt annat har snabblån både för-och nackdelar.

Fördelar med snabblån


Det finns fördelar med att ta ut snabblån genom kortfristiga lånelångivare. Dessa fördelar står emot traditionella lånealternativ och kommer att vinna varje gång eftersom de anpassar sig till det växande behovet av omedelbarhet och bekvämlighet som utvecklas i dagens samhälle. För majoriteten av befolkningen som lever lön till lön är dessa fördelar tillräckliga för att kunderna ska ta sådana lån. Nedan följer de fördelar som kunderna söker när de ansöker om ett snabblån.

Kan hjälpa personer som inte kan få lån på andra sätt

Inte alla har krediten eller uppfyller de kriterier som krävs för personliga eller traditionella lån när en nödsituation inträffar och behovet av kontanter uppstår. Om du har en dålig kreditvärdghet och behöver pengar snabbt kan snabblån vara ditt enda tillgängliga alternativ.

Ibland behöver du bara tillräckligt med pengar för att klara dig fram till nästa lön. Om du befinner dig i den här situationen kan du överväga ett snabblån.

Snabbt godkännande

Den största fördelen med lönelån är den snabba och bekväma tillgången de erbjuder. Du kan snabbt ansöka om ett snabblån online. Behandlingen går snabbt – inom några minuter efter att du har accepterats för ett lån landar pengarna på ditt bankkonto. Detta är fördelaktigt för dem som befinner sig i en trång situation och behöver göra en akut betalning.

Med dessa snabblån är det därför snabbt att få kontanter, vilket är en funktion som snabblån har över sina traditionella konkurrenter, som kräver en ansökan och sedan kan ta dagar eller veckor innan du har pengarna. Både godkännandeprocessen och pengarna kan levereras på mindre än 24 timmar för vissa sökande. Detta beror på att kontanter direkt sätts in på ditt bankkonto om informationen tillhandahålls. Om du har en nödsituation och behöver omedelbara pengar för en räkning eller bara för att komma igenom din nästa lön kan snabblån vara till stor hjälp.

Relativt enkla godkännandevillkor

Att bli godkänd för ett lönelån är inte lika svårt eller tidskrävande som för ett traditionellt lån. Faktum är att de flesta sökande snabbt och enkelt godkänns för lånet. Detta är en ledande fördel för snabblån som erbjuds av kortfristiga lånelångivare. Några av dessa kortfristiga lånelångivare tittar på din kreditvärdighet med en mjuk koll av din kredit. Vad detta betyder är att en hård förfrågan inte dras vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Vad dessa långivare ofta söker är saker såsom att kontrollera inkomst.

Lönekapital och bevis på anställning är viktigare för godkännandet av din ansökan än din kreditvärdighet. Nästan vem som helst med ett fast jobb kan ansöka om ett snabblån efter att ha svarat på en handfull frågor. Dessa låneansökningar är också mycket mer generella än traditionella alternativ, vilket ger utrymme för kunden att vara så privat som de behöver för sitt lån. De är alltså inte begränsade till att, till exempel köpa en bil.

Du kan hitta en långivare online

Har du letat efter en av dessa kortfristiga lånelångivare? Dessa långivare är lätt tillgängliga i din handflata på din telefon. En snabb online-sökning kommer att visa dig en mängd olika alternativ för små kontantlån. Även om det finns flera fördelar och nackdelar med avlöningsdagslån, gör online-långivare det här alternativet till en bekväm bekvämlighet för dem som behöver kontanter snabbt.

Vissa kunder åtnjuter integriteten hos internetlångivarna som bara ställer minimala frågor, granskar din inkomst och sätter in kontanter på ditt konto strax efter att du digitalt har undertecknat ditt kontrakt. I en nödsituation där du inte gör snabblånegivare online denna process till ett attraktivt alternativ för dem i en desperat situation.

Nackelar med snabblån


 

Liksom alla bra finansalternativ finns det saker som balanserar dessa attraktiva fördelar. Så tillgängligt som något som ett snabblån är, kan det vara något som är för bra för att vara sant. På grund av de kunder som dessa kortfristiga lånelångivare lockar kan nackdelarna vara ytterligare skadliga för dessa kunder och deras ekonomiska situation. Men det viktigaste av allt är att du är medventen om dem, och tar dina beslut därefter.

Höga räntor och extra avgifter

Av alla fördelar och nackdelar med snabblån är avgifterna och räntorna för dessa smålån mycket högre än traditionella låneräntor. Vissa kunder befinner sig med en räntesats på femtio procent av lånet, eller till och med hundra procent. När lånet återbetalas är det lånade beloppet och räntan totalt två gånger det ursprungliga lånet eller mer. Eftersom dessa priser är så höga kan kunderna inte kunna göra den totala betalningen när nästa check kommer, vilket ökar skulden och belastar individer ekonomiskt.

Förutom de utestående höga räntorna för dessa lån finns det ytterligare avgifter som ackumuleras. Till exempel kommer vissa av dessa kortfristiga lånelångivare att lägga till en avgift för kunder som försöker betala lånet tidigt för att eliminera en del av räntan.

När snabblånet är kontrakterat förväntar de sig att betalningen baseras på när någon betalar och inte tidigare för att samla in den ränta som kommer att ackumuleras. När dessa kunder försöker betala tillbaka dessa lån förlorar dessa långivare den förväntade räntan, vilket tvingar en avgift i ett försök att samla in en del av denna ränteförlust.

Om lånet inte kan betalas i sin helhet med nästa check och saldot måste rulla över, kan kunden förvänta sig ytterligare en avgift som liknar en förseningsavgift, vilket tar mer ränta i huvudsak på lönelånet. Detta kan vara betungande för en familj och hindra dem från att kunna komma vidare med ett lån och slutligen bli av med det.

Korta återbetalningsvillkor

Snabblån är generellt inte avsedda att sträcka sig mer än fjorton dagar. När ett snabblån är kontrakterat förväntas kunden återbetala det totala beloppet med nästa lön. När en kund är desperat efter detta nödlån verkar dessa villkor vara genomförbara just nu, men många av dessa kunder befinner sig i en nackdel. Eftersom majoriteten av nästa check krävs för att betala återstoden på avlöningsdagslånet, betalar många av dessa kunder återstoden på avlöningsdagslånet, men tar sedan ett nytt lån och upprepar processen.

Detta händer eftersom de inte kan betala lånesaldot till långivaren, betala andra räkningar och ha tillräckligt med pengar för väsentliga saker innan nästa lönecheck såsom mat, hyra, och el. Många kunder tycker att dessa återbetalningsvillkor är förödande för deras ekonomi och kan vara en större börda än det behov som orsakade den ursprungliga ansökan om lånet.

Insamlingsmetoder

Ibland kan kunderna inte betala sina lån och betala sina räkningar. De offrar sin betalning till avbetalningsföretaget i hopp om att göra betalningen senare. Om dessa kunder inte snabbt gör dessa betalningar till dessa kortfristiga lånelångivare kommer deras skuld att gå vidare till en inkassobyrå. När en inkassobyrå får din skuld kan du förvänta dig att de kommer att kontakta dig ofta för betalning via telefon och post, och ytterligare kostnader tillkommer.

Om skulden fortsätter att dröja kvar kan dessa inkassobyråer i vissa fall kräva utmätning på din lön tills din skuld är betald.

Varför är snabblån dåliga?

Den uppenbara risken med lönelån är att de kan vara oerhört dyra att betala. Låntagare kan sluta betala mer tillbaka än vad de skulle göra för andra typer av lån.

En annan risk med snabblån är hur det kan påverka din ekonomi från en månad till en annan. Vissa lån erbjuder en period på upp till tre månaders återbetalning, men andra kan kräva återbetalning till fullo nästa gång du får din lön. Dessa tidsbegränsningar kan vara svåra för låntagare, eftersom det kan vara svårt att planera andra månatliga utgifter för återbetalning av lån.

En annan anledning till att denna typ av lån kan betraktas som ett dåligt val för vissa är autogiro.

Vissa kortfristiga långivare ber kunderna om autogiro innan de godkänner ett lån. Detta innebär att långivaren har tillgång till betalningar från ditt bankkonto upp till det belopp som den väljer förutsatt att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Ansedda långivare kommer alltid att få ditt godkännande innan de tar några betalningar från ditt bankkonto.

Detta kan leda till ytterligare bankavgifter som låntagaren inte hade planerat, vilket kan förvärra deras situation.

Bör du ta ett snabblån?

Huruvida du ska ansöka om ett snabblån beror på din ekonomiska situation. Om du drabbas av en oväntad räkning några dagar från din nästa lön och kan hitta ett snabblån som inte kommer att påverka dig i hög grad när du återbetalar. Då kan det vara en rimlig lösning.

Men även om de blir ett alltmer populärt val för personer som handlar med oplanerade räkningar kan snabblån bli dyrare på lång sikt på grund av höga räntor och extra avgifter, vilket betyder att de kanske inte alltid är det bästa valet. Innan du tar någon form av lån måste du vara säker på att du har råd att återbetala till fullo när det förfaller.

Det finns olika lånealternativ tillgängliga för dem med dålig kredit som tenderar att erbjuda längre återbetalningsperioder utan de höga avgifterna för administrationsavgifter. Det kan vara bättre att använda ett kreditkort om det är möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *