Kan man Låna Utan UC Kreditupplysning?

Banklån Blancolån Ekonomi Privatlån

Om du har en dålig kreditvärdighet eller ingen kredithistorik alls kanske du tror att det är helt omöjligt att få ett privatlån. Den goda nyheten är att det finns alternativ för dig att få ett lån som inte kräver någon kreditkontroll, mest känd som en UC kreditupplysning. Att få ett privatlån utan kreditupplysning kanske inte är lätt, men här är några sätt att få det gjort.

Det första steget är att ta reda på om det enda alternativet är att ansöka om ett lån som inte kräver en kreditupplysning. Dessa typer av lån har ofta vissa fallgropar, som högre räntor och strängare villkor, och rekommenderas vanligtvis inte för någon som kan kvalificera sig för ett mer konventionellt lån.

Att kolla upp din egen kreditvärdighet skadar inte din poäng och ger dig en bättre uppfattning om vilken typ av lån du kan få godkännande för.

Känn till din kreditvärdighet

De flesta med en liten kredithistorik kredithistorik har vad som betraktas som en ”tunn kreditfil”, vilket innebär att deras kredithistorik endast innehåller några få, om några, kreditkonton. Personer med tunna filer har ofta svårt att få ny kredit, eftersom deras brist på kredithistoria gör det svårt för långivare att bedöma sin risk.

Oavsett om du har en tunn kreditfil eller bara dålig kredit måste du förstå exakt vad som finns i din kreditrapport innan du ansöker om ett lån så att du vet var du står när du pratar med långivare. Du kan kontrollera din kredit och upptäcka att du faktiskt har en kreditvärdighet som gör att du kan ansöka om ett vanligt personligt lån med bättre räntor och villkor – vilket sparar pengar över tiden.

De flesta långivare använder UC kreditkoll, bland annat när de överväger dig för ett nytt lån. Om din kreditvärdighet inte faller inom det bra till utmärkta intervallet kan det vara en bra idé att hitta en långivare som inte kräver en kreditupplysning för ditt lån.

Kontakta en bank eller långivare direkt

Att kontakta en bank eller långivare direkt kan vara ett bra alternativ om du har liten eller ingen kredit eller dålig kreditpoäng och vill använda andra finansiella indikatorer – som anställning eller inkomst – för att bevisa din kreditvärdighet.

Fler och fler långivare använder alternativa uppgifter – personlig information som inte ingår i din kreditrapport – för att fastställa om du utgör en risk som ny låntagare. Genom att göra detta får de en mer holistisk förståelse för din ekonomiska profil och kan vara mer benägna att överväga din ansökan.

Att arbeta med en långivare som överväger alternativa data kommer inte bara att förbättra dina chanser att bli godkänd för ett privatlån, men det kan också ge dig bättre villkor. Några saker som dessa långivare överväger utöver dina kreditrapporter och poäng inkluderar inkomster, sysselsättning, ett bankkonto med god status, skuldkvot och en historia om andra betalningar i tid.

För att ta reda på om en långivare använder alternativa data, titta igenom personliga låneannonser för detaljer om hur långivaren använder kredit i sina beslut. Du kan också bläddra igenom Experians personliga lånemarknad, där flera långivare använder alternativa uppgifter.

Var förberedd

Var beredd att bevisa din kreditvärdighet för en långivare när du ber om ett lån utan kreditupplysning. Att ha de dokument och register du behöver för att bevisa att du är ekonomiskt stabil och kunna betala tillbaka ny skuld hjälper dig att öka dina chanser att bli godkänd.

Här är några dokument du bör ha när du pratar med långivare:

  • Skattedeklarationer de senaste två åren
  • Anställningshistorik och lönestubbar eller annat bevis på lönecheck
  • Lånehistorik, inklusive bostadslån, billån, studielån eller annat lån och bevis för att du har gjort framsteg med att betala dem
  • Dokumentation om kreditkortsskulder
  • kontoutdrag
  • Utbildningsregister

Varför är det svårt att få personliga lån utan kredit eller dålig kredit?

Ju bättre din kreditvärdighet är, desto mer sannolikt är det att du kommer att godkännas för ett lån och desto bättre kommer villkoren att bli. Motsatsen är också sant.

Din kreditvärdighet är den bästa förutsägaren för om du kommer att betala dina framtida skulder enligt överenskommelse.

De flesta långivare kräver att du uppfyller ett visst kreditvärde för att ta ett personligt lån. Det skiljer sig åt för varje långivare, men i allmänhet bör det åtminstone vara medelmåttigt.

Varje långivare som inte betraktar ditt kreditbetyg som en del av kvalificeringsprocessen tar ökad risk genom att låna ut till dig. Men det finns en uppsida för långivaren: Ju högre risken långivaren tar desto mer kommer de att belönas genom högre räntor

Kan du hitta privatlån utan kreditupplysning?

Det är inte troligt att du hittar ett traditionellt privatlån utan kreditupplysning. De flesta ansedda privatlåneföretag kräver en krediupplysning när du skickar din ansökan.

Ändå kan du få alternativa avbetalningslån, som liknar personliga lån och kan erhållas utan kreditkontroll. Som med ett personligt lån får du ett engångsbelopp som du betalar tillbaka enligt ett återbetalningsschema.

Men kostnaderna är högre, kvalifikationskraven är olika och lånebeloppen är mindre än traditionella privatlån.

Denna typ av lån är ett alternativ till SMS lån som vanligtvis finns tillgängliga utan kreditupplysning till en hög kostnad. Du kan betala en avgift för att förnya eller rulla över ett SMS lån och försena återbetalningen.

Alternativa avbetalningslån kan ta ut tresiffriga räntor. Istället för att kontrollera din kredit kan långivare bedöma din anställning, inkomst och bankkonto.

Är kreditlån riskabla?

Ingen kreditkontroll av personliga lån innebär en hel del risker. För det första betyder höga APR att du betalar mycket mer för att låna pengar än vad du skulle göra med ett traditionellt lån.

Om du vänder dig till SMS-lån för att täcka grundläggande levnadskostnader kan du hamna fast i en oändlig skuldcykel. Cirka fyra av fem SMS lån rullas över eller lånas ut igen inom en månad.

Alternativ till privatlån utan krediupplysning

Om du funderar på ett lån utan kreditcheck, bör du först utforska andra alternativ.

Börja med att kontakta din bank eller kreditförening om den har några alternativ som kan passa. Din bankrelation kan innebära mer flexibilitet med utlåning.

Ett kontantförskott från ett kreditkortslån är inte bra alternativ men är bättre än de dyraste lånen.

Om du inte kan undvika att låna pengar och inte vill ha ett privalån utan kreditupplysning, här är några andra alternativ att prova.

Tänk på dåliga kreditlån. Antag inte att du nekas kredit om ansökan innebär en kreditupplysning. Vissa ansedda långivare erbjuder lån till konsumenter med medel eller dålig kredit.

Långivare kan utvärdera din förmåga att återbetala baserat på din kredit och faktorer som din utbildning, inkomst och bankkontosaldo.

Pantsättningar. Du kan försöka ansöka om ett säkrat lån om du nekades ett traditionellt lån utan säkerhet.

Även om du behöver en kreditupplysning kan du förstärka din kreditvärdighet med ett lån som är säkrat av en tillgång som bil, hem eller bankkonto. Naturligtvis kan säkrade lån utgöra en större risk för låntagaren, eftersom din säkerhet kan beslagtas om du inte kan återbetala lånet.

Men om du är säker på din förmåga att göra betalningar är ett säkert privatlån vanligtvis lättare att kvalificera sig för och kommer med lägre räntor än ett lån utan säkerhet.

Rensa upp din kredit. Om du inte behöver pengar direkt kan du ta lite tid att förbättra din kredit. När du nekas ett lån på grund av dålig kredit har du rätt till en förklaring från långivaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *